Arhiva

[FOTO] “Pleternica želi biti grad ugodnog življenja koji svoje potencijale ostvaruje održivim razvojem istovremeno prateći suvremene europske trendove“

06-12-2018 • 00:00
Rva

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice.
 

Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice.

Pleternica je danas svečano obilježila Dan Grada i blagdan svog zaštitnika sv. Nikole. Tim povodom prijepodne su položeni vijenci na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, a u Župnoj crkvi sv. Nikole služena je sv. misa.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u pleterničkoj Hrvatskoj knjižnici i čitaonici uz nazočnost brojnih gostiju, među kojima su bili izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, počasni građanin Grada Pleternice, general Mladen Markač, saborski zastupnik Franjo Lucić, saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, požeško slavonski župan Alojz Tomašević te gradonačelnici i načelnici, gradova i općina u Požeško-slavonskoj županiji, i brojni drugi gosti.

Na početku sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Marjan Aladrović, koji se zahvalio svima koji su im u proteklom periodu pomogli, a građanima Pleternice čestitao Dan Grada, te poželio sretne i vesele predstojeće blagdane. Gradonačelnica Antonija Jozić u svom govoru istaknula je da su Grad vrijedni ljudi koji u njemu žive, rade i stvaraju te da su upravo oni zaslužni za sve ono što Pleternica danas je.

Rekla je gradonačelnica Jozić i dodala kako će i dalje stvarati okruženje za gospodarski rast, razvoj i nova radna mjesta, te se nada da će sredstva koja su za to izdvojena biti bar mali poticaj i poruka kako Grad Pleternica stoji iza svojih sugrađana. „Svim projektima, aktivnostima i koracima Pleternica želi ostvariti viziju zacrtanu u Strategiji razvoja i postati gospodarski najrazvijeniji grad Požeško-slavonske županije, grad ugodnog življenja koji svoje potencijale ostvaruje održivim razvojem, istovremeno prateći suvremene europske trendove“ – zaključila je gradonačelnica Jozić.

Goste je ispred gradonačelnika i načelnika Požeško -slavonske županije pozdravio kutjevački gradonačelnik, Josip Budimir, a prigodnim riječima obratio im se i požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, ističući kako je ponosan na sve do sada učinjeno ne samo u Pleternici nego i cijeloj požeško – slavonskoj županiji.

Rekao je župan. Na kraju svečane sjednice dodijeljene su godišnje nagrade. Nagradu za obrazovanje dobila je Marija Kovačević, za sport, Stolnoteniski klub “Limpres” i Moto klub “Bulls”, nagrada za gospodarstvo pripala je tvrtki Oroz pharm d.o.o., a godišnju nagradu dobila je i Župa svetog Kuzme i Damjana iz Kuzmice.