Arhiva

Dočekaj Suze sv. Lovre u Akademiji Graševine

10-08-2018 • 00:00
Rva

Tijekom nadolazećeg vikenda možete svjedočiti jednom od najzanimljivijih i najatraktivnijih astronomskih događanja vidljivih golim okom - Perzeidima, kod nas poznatima kao Suze svetog Lovre

Content photo

Tijekom nadolazećeg vikenda možete svjedočiti jednom od najzanimljivijih i najatraktivnijih astronomskih događanja vidljivih golim okom – Perzeidima, kod nas poznatima kao Suze svetog Lovre

Tijekom nadolazećeg vikenda možete svjedočiti jednom od najzanimljivijih i najatraktivnijih astronomskih događanja vidljivih golim okom – Perzeidima, kod nas poznatima kao Suze svetog Lovre.

Meteorski roj će ove godine prema prognozama svoj maksimum aktivnosti imati u noći s nedjelje 12. na ponedjeljak 13. kolovoza. Prognozira se prosječna aktivnost od 60 do 70 meteora na sat, a uvjeti za opažanje će biti izvanredni, jer nema Mjeseca koji bi nam inače svojom svjetlošću smanjivao mogućnost vidljivosti meteora. Najbolje vrijeme za opažanje će biti od ponoći do zore.

U restoranu Akademija Graševine u Venju spremno čekaju „kišu meteora“ i pozivaju sve pod venjsko nebo, s malim svjetlosnim onečišćenjem i fenomenalnim pogledom.

– Prijavi svoj dolazak i čeka te vino po maloprodajnim cijenama uz razne grickalice i laganu glazbu našeg dragog Olivera Dragojevića i drugih. Kako je već lagano noć svježa, obucite se toplije ili si ponesite dekice. A za opušteniji ugođaj možete ponijeti i ležaljku. Svoj dolazak možeš prijaviti u nedjelju 12. kolovoza do 18 sati“-, pozivaju iz Akademije Graševine.


Za sve dodatne informacije oko ovog događaja i ponude restorana Akademija Graševine, kontaktirajte ih putem Facebook stranica.