Arhiva

Aurea fest 2018. – 30. kolovoza

31-08-2018 • 00:00
Rva

Tradicionalni svečani mimohod bio je uvod u ovogodišnji Aurea fest Požega

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Tradicionalni svečani mimohod bio je uvod u ovogodišnji Aurea fest Požega

Tradicionalni svečani mimohod bio je uvod u ovogodišnji Aurea fest Požega. Po dolasku vesele povorke ovogodišnji festival otvorio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić. – Ovo je Slavonija – gizdava, prpošna i bogata. Volim cijelu Hrvatsku, ali nema veće ljepote na svijetu i vrjednijih ljudi od ovih, koji su i danas na najbolji mogući način pokazali tko smo i što smo. Svi koji ste nam došli u goste, uživajte s nama, s toplim srcem požeškim. – rekao je gradonačelnik.


 
Uslijedio je Aurea fest običaja i kulturne baštine, na kojemu se predstavilo desetak lokalnih kulturno-umjetničkih društava, a u mimohodu Požeške mažoretkinje, Trenkovi panduri, Gradska straža Požega, Konjogojstvene udruge iz Pleternice i Požege te udruge vinara i vinogradara iz Kutjeva i Požege. U Izboru najgizdavije Šokice ove je godine lentu osvojila Sanela Bunikić iz KUD-a „Radinje“ iz Siča, odjevena u narodnu nošnju staru više od 120 godina.


 
Prostor južnog dijela bivšeg atletskog stadiona ponovno je sinoć vraćen u život, četvrtim po redu Aurea jazz festom. Big Band Požega privukao je brojnu publiku, a Marko Tolja još jednom pokazao ljepotu svoga glasa u swing i jazz izvedbama. U drugom dijelu afro-kubanskim ritovima posjetitelje je rasplesala grupa Cubismo.


Od događanja na Trgu sv Terezije spomenimo pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem izvođenju skladbe, za koju je izabrana „We will rock you“ grupe Queen, zatim dječji festival s predstavama, radionicama i igrama za djecu, kao i izlučna natjecanja Super glasa.
 
U parku Pod gradom održan je prvi Art park, a u pješačkoj zoni uz cjelodnevnu ponudu rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre, goste je tijekom večeri zabavljao Tamburaški sastav Arteški bunar.
Pred ponoć je u Platinum IN-u započeo Aurea fest elektronske glazbe, na kojemu su nastupili domaćin DJ Topa te house senzacija PEZNT i DJ Pintha Indahouse.