Arhiva

Zvečevo se diže i osvaja nova tržišta

29-11-2017 • 00:00
Rva

Zvečevo je u srcu Požege otvorilo novouređenu prodavaonicu. Na policama se mogu naći svi poznati čokoladni brendovi od Mikada, Seke & Brace, Monda te ponovno vrlo popularni Barun i niz drugih alkoholnih pića

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Zvečevo je u srcu Požege otvorilo novouređenu prodavaonicu. Na policama se mogu naći svi poznati čokoladni brendovi od Mikada, Seke & Brace, Monda te ponovno vrlo popularni Barun i niz drugih alkoholnih pića

Zvečevo d.d. je početkom lipnja ove godine zatražilo predstečajnu nagodbu, a prije nekoliko dana plan restrukturiranja je prihvaćen. Prema tom planu, predviđena je i dokapitalizacija, koja bi trebala osigurati dugoročno stabilno poslovanje jedne od najstarijih tvornica u Hrvatskoj i prepoznatljivosti Požege kao „grada čokolade“.
Iz Zvečeva ne kriju da je tijekom procesa predstečajne nagodbe došlo do značajnog pada prodaje.

„Međutim, nakon što smo s partnerima usuglasili model financiranja u nabavi repromaterijala i osigurali kontinuitet u proizvodnji i isporukama gotovih proizvoda, od srpnja prodaja je u porastu u odnosu na isti period u prethodnoj godini, a početkom studenog ponovno je uspostavljena poslovna suradnja s Konzumom te smo uvjereni da će rast prodaje koji imamo u kontinuitetu od srpnja 2017. biti još veći“, riječi su iz uprave Zvečeva.

Nakon završenog procesa predstečajne nagodbe, očekuje se kontinuitet u rastu proizvodnje i rast prihoda na tržištu Hrvatske i zemljama u okruženju, a pogotovo na novootvorenim tržištima Izraela i Saudijske Arabije. Ulaskom strateškog partnera kroz dokapitalizaciju očekuje se i značajan rast prihoda na ostatku EU tržišta.

Zvečevo je već dulje vrijeme prisutno na švicarskom tržištu i to svojim možda i najpoznatijim brendom – čokoladom Mikado. Ušli su i na police trgovačkog lanca COOP i od tog posla očekuju mnogo, s obzirom na to da se radi o lancu s prihodima od 26 milijardi švicarskih franaka. Prva isporuka gotovih proizvoda izvršena je 20. studenog i u ovoj poslovnoj suradnji očekuju značajne prihode u narednim godinama.

U ovom trenutku, pored zemalja u okruženju, Zvečevo svoje proizvode izvozi u Njemačku, Švicarsku, Belgiju, Austriju, Italiju, Veliku Britaniju, Švedsku, Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, SAD, Australiju, Izrael, Jordan i Saudijsku Arabiju.

Uoči božićnih blagdana, Zvečevo je u srcu Požege otvorilo novouređenu prodavaonicu u Cehovskoj ulici. Na policama se mogu naći svi poznati čokoladni brendovi od Mikada, Seke & Brace, Monda te vrlo popularni Barun i niz drugih alkoholnih pića. Za najmlađe su priredili blagdanske poklon pakete.

Radno vrijeme prodavaonice Zvečeva je od ponedjeljka do petka od 7 do 20 sati te subotom od 7 do 13 sati.