Arhiva

Završena milijun i pol kuna vrijedna energetska obnova Đačkog doma u Požegi

31-10-2017 • 00:00
Rva

Na današnjoj završnoj konferenciji sudjelovali su sudionici realizacije ovog projekta, uz ravnatelje škola čiji su učenici korisnici Đačkog doma

Content photo
00:00
00:00
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo

Na današnjoj završnoj konferenciji sudjelovali su sudionici realizacije ovog projekta, uz ravnatelje škola čiji su učenici korisnici Đačkog doma

Završena je energetska obnova zgrade Đačkog doma Požega, vrijedna gotovo milijun i pol kuna. Obnovu je s iznosom od 440 tisuća kuna sufinancirao Europski fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovao s  587 tisuća, Fond za regionalni razvoj s oko 350 tisuća kuna, a preostalih stotinjak tisuća kuna je iz proračuna osnivača Požeško-slavonske županije.

Na današnjoj završnoj konferenciji sudjelovali su sudionici realizacije ovog projekta, uz ravnatelje škola čiji su učenici korisnici Đačkog doma. Dom danas ima oko 100 učenika, dok je plan povećati broj na 120 učenika, rekao je ravnatelj doma Josip Matuha.

Direktorica Panore – Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Senka Horvat zadovoljna je jer su završili još jedan projekt. Ministarstvu je bilo prijavljeno 209 projekata na razini Republike Hrvatske, od čega je odobreno samo njih 30, među kojima je čak 8 projekata na području Požeško-slavonske županije. Senka Horvat pojasnila je postignute uštede nakon obavljene energetske obnove te najavila nove projekte.

Ispred osnivača Požeško-slavonske županije, završnoj konferenciji nazočan je bio zamjenik župana Vedran Neferović. Smatra da je ovaj projekt pokazatelj kako Županija kao osnivač kontinuirano vodi brigu o osnovnim i srednjim školama.

Velike zasluge za uspješnu realizaciju projekta nosi Davor Huška, nekada gradonačelnik Pakraca, a danas pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, koji je osobno nazočio završnoj konferenciji.

Huška je najavio da su u pripremi novi natječaji za ovu vrstu projekata te pozvao javne ustanove da se pripremaju te koriste usluge razvojne agencije u pomoći, jer projekti u kojima sudjeluje Panora su visoko prolazni i uspješno se provode.