Arhiva

UDVDR: Ronko s braniteljskim stanovima nema ništa

17-01-2017 • 00:00
Rva

Zbog političkih prepucavanja koja posljednjih tjedana pune stranice požeških medija, reagirao je danas predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić

00:00
00:00

Zbog političkih prepucavanja koja posljednjih tjedana pune stranice požeških medija, reagirao je danas predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić

Zbog političkih prepucavanja koja posljednjih tjedana pune stranice požeških medija, reagirao je danas predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić. U ime udruge osvrnuo se na učestale napade predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića na saborskog zastupnika Zdravka Ronka, u dijelu izgradnje stanova za branitelje.

„U to vrijeme sam bio opunomoćenik UDVDR-a kao inicijatora izgradnje stanova od 2006. do 2008. godine. To nije radio Zdravko Ronko, nego naša udruga“, istaknuo je Pavelić.

No, 2008. godine dolazi do problema kad Općinski sud odbija prijedlog uknjižbe prava vlasništva. Grad Požega zakonski nije mogao darovati zemljište, jer se „nekretnine u vlasništvu jedinica lokalne samouprave ne mogu otuđiti ili dati u bez javnog natječaja“. Tako se osnovano trgovačko društvo nije moglo uknjižiti kao vlasnik zemljišta i banka nije odobrila kredit za izgradnju.

Pavelić napominje da s tom pričom Ronko nema ništa, osim što je htio darovati zemljište i potaknuti gradnju. No, požalio se na rad Nine Smolčića u protekle četiri godine.

Dodaje da je Ronko za mandata gradonačelnika imao vrlo korektan odnos s udrugama branitelja, a da UDVDR  i danas ima dobar odnos s njime kao članom saborskog Odbora za ratne veterane. „Uz pomoć njega, u Lipiku je pred otvorenjem centar za rehabilitaciju branitelja, usprkos otporima koji su bili. Također, proteklih šest godina Ronko kupuje po jedno računalo za djecu hrvatskih branitelja“, rekao je Pavelić.  Za kraj je napomenuo da postoje naznake kako će se u novom zakonu omogućiti dobivanje takvih zemljišta za izgradnju braniteljskih stanova.