Arhiva

Udruzi Veličanka 8,3 milijuna kuna za projekt „Zajedno možemo više“

22-12-2017 • 00:00
Rva

Projektom će se na poslovima pružanja usluga zaposliti ukupno 60 žena, koje će skrbiti o 300 korisnika

Projektom će se na poslovima pružanja usluga zaposliti ukupno 60 žena, koje će skrbiti o 300 korisnika

Udruga Veličanka u suradnji s partnerima – Općinama Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, Gradom Kutjevo, Požeško-slavonskom županijom, Centrom za socijalnu skrb Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Požega prijavila je u kolovozu ove godine projekt „Zajedno možemo više“ na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“, koje je 30. lipnja 2017.  raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao nadležno tijelo.

Projekt, koji će trajati ukupno 30 mjeseci, odobren je 05. prosinca Konačnom odlukom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a 20. prosinca predsjednik Udruge Veličanka, Stanko Raguž  sudjelovao je na svečanom potpisivanju ugovora o financiranju projektnih aktivnosti u Zagrebu, prilikom čega mu je ministar Marko Pavić, uručio ugovor.

Ukupna vrijednost projekta Udruge Veličanka je 8.266.601,80 kn, a aktivnosti projekta čine:

– obrazovanje i osposobljavanje žena koje će pružati usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju,

-zapošljavanje nezaposlenih žena niže razine obrazovanja na 24 mjeseca, na poslovima pružanja usluga podrške i pomoći u obavljanju kućanskih poslova starijima i osobama u nepovoljnom položaju,

-kao i mjesečna podjela kućanskih i higijenskih potrepština istim korisnicima na područjima općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika i Grada Kutjeva.

Projektom će se na poslovima pružanja usluga zaposliti ukupno 60 žena, koje će skrbiti o 300 korisnika, te će se na taj način postići smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje kvalitete života korisnika čak šest jedinica lokalne samouprave Požeško slavonske županije, uz istovremenu prevenciju institucionalizacije, socijalnu uključenost i smanjenje rizika od siromaštva starijih osoba.

Udruga Veličanka, zajedno s partnerima,  u narednom će razdoblju organizirati Okrugli stol na kojemu će se odrediti uvjeti korištenja usluge podrške i potpore korisnicima te uputiti javni poziv za zapošljavanje žena.