Arhiva

Turistička zajednica izašla iz blokade: Kutjevo ima najveći turistički potencijal u županiji

12-12-2017 • 00:00
Rva

Turistička zajednica Grada Kutjeva nakon niza godina izašla je iz financijskih dubioza, koje je naslijedila aktualna gradska vlast

00:00
00:00
Content photo

Turistička zajednica Grada Kutjeva nakon niza godina izašla je iz financijskih dubioza, koje je naslijedila aktualna gradska vlast

Turistička zajednica Grada Kutjeva nakon niza godina izašla je iz financijskih dubioza, koje je naslijedila aktualna gradska vlast. Razlog blokade pojasnio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Dug je smanjen na 190 tisuća kuna i podmiren, te je Turistička zajednica nedavno nastavila funkcionirati. Budimir smatra da Kutjevo ima najveći turistički potencijal u našoj županiji, no niz godina se na tome nije radila ništa. „Nadam se da će mlada ekipa konačno postići da turizam u Kutjevu dosegne razinu koju zaslužuje“, rekao je Budimir te predstavio novu voditeljicu Turističke zajednice Jasminu Kukić.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će dobiti priliku promovirati Kutjevo kao turističku destinaciju, uz želju da se Kutjevo podigne na novu, višu razinu.

Po prvi puta u Kutjevu je organiziran i Advent, pod nazivom „Kutjevačka advenTura“, na Trgu graševine u subotu 23. prosinca od 15 do 19 sati. U sklopu programa bit će ponešto za mališane, božićni sajam te glazbeni program uz Rubato band i božićne pjesme KUD-a Bektež..

Gradonačelnik je dodao da će nastojati uključiti sve dionike koji žele sudjelovati u radu kutjevačke Turističke zajednice, kao i sinergijski djelovati s ostalim turističkim zajednicama na području Požeško-slavonske županije.