Arhiva

Rekorder Vincelova napuhao 2,38 promila

24-01-2017 • 00:00
Rva

Kontrolirano je 117 vozača na prisutnost alkohola, a kod petorice je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi.

Kontrolirano je 117 vozača na prisutnost alkohola, a kod petorice je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola. Tom prilikom je kontrolirano 117 vozača na prisutnost alkohola, utvrđeno je ukupno 15 kršenja prometnih propisa, od toga se pet prekršaja odnosilo na kršenje propisa vezanih za nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena na području Policijske postaje Pakrac kod 37-godišnjeg vozača i ona je iznosila 2,38 promila.
 

Jutros oko 5.20 sati, u Pakracu, u Ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su zatekli 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, sisačkih registarskih oznaka, a za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Jučer oko 13.15 sati, u Požegi, u Ulici svetog Roka, 69-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, udario je u psa koji je istrčao na kolnik i kojeg je bez nadzora ostavila 47-godišnja vlasnica protiv koje slijedi prekršajni nalog.