Arhiva

Nepropisno pretjecao pa udario biciklista

09-01-2017 • 00:00
Rva

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća i dva ugrožavanja javnog prometa.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća i dva ugrožavanja javnog prometa.

U subotu, oko 8.10 sati, u Srednjem Selu, 76-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Honda“, požeških registarski oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja udario je prednjim dijelom vozila u 83-godišnjeg biciklistu koji je uslijed nesreće pao na kolnik i teško se ozlijedio. Protiv 76-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda bilježimo jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Njemačkoj ulici, tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Kaptolu, Trg Vilima Korajca, u mjestu Bjelanovac te u Požegi u Ulici Matice Hrvatske te jednu prometnu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom u mjestu Dragović.

Također u subotu,  oko 1.50 sati, u mjestu Sulkovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 38-godišnjaka koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Jučer, oko 1.55 sati, na lokalnoj cesti između mjesta Lakušije i Gradac, u prometu je zatečen 22-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,44 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka.

Noćas oko 1.20 sati, u Požegi, u Ulici Tina Ujevića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,40 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, riječkih registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.