Arhiva

Gradsko kazalište Požega: Za kraj sezone Teatralia i 3. KaFe

30-06-2017 • 00:00
Rva

Još jedna uspješna sezona Gradskog kazališta Požega bliži se kraju

00:00
00:00
00:00

Još jedna uspješna sezona Gradskog kazališta Požega bliži se kraju

Još jedna uspješna sezona Gradskog kazališta Požega bliži se kraju. Među posljednjim aktivnostima je večerašnja „Teatralia“, koju je najavila djelatnica Gradskog kazališta Požega Marijana Matoković.

Na samom početku programa,u Galeriji Ciraki će od 19 sati biti predstavljene Kazališne novine sa sažetkom događaja protekle sezone i najavom događanja u narednoj sezoni te otvorena izložba plakata predstava koje su u posljednjih godinu dana izvedene u Gradskom kazalištu Požega.

Već sljedećeg tjedna održava se 3. KaFe – Kazališni festival. Kroz tjedan dana bit će izveden niz domaćin i gostujućih predstava, a sve kreće u ponedjeljak 3. srpnja gostovanjem Gala teatra s monodramom „Samo jedna žena“, u kojoj glumi Matija Prskalo.

U utorak 4. srpnja gostuje plesna predstava “Anatomija mačke“, koju je najavila plesna pedagoginja Ilijana Lončar.

Trećeg dana KaFea, u srijedu 5. srpnja od 20 sati, gostuje Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca s predstavom „(Slučajni) perverznjak“. Više o predstavi rekao je Kazimir Balog iz Gradskog kazališta Požega.

U četvrtak od 21 sat gostuje program Od tišine do glazbe, u kojoj glume Ivan Đuričić iz Kerempuha te Saša Miočić, klvaijaturist Song Killersa, a ovaj program će se održati na terasi Kazališne kavane.

U petak 7. srpnja od 20 sati bit će izvedena domaća predstava „Bračne ponude“, a u subotu 8. srpnja od 11 sati predstava za djecu „Kraljevna na zrnu graška“ uz besplatan ulaz. U subotu u večernjim satima još jednom će biti izvedena domaća predstava „Floromanija“ te za kraj sezone u nedjelju 9. srpnja od 20 sati gostuje Teatar Susret s predstavom „Srećkovići“.

Svi programi KaFe-a besplatni su za studente, đake i umirovljenike, dok se ulaz u iznosu od 25 kuna naplaćuje za predstave „Samo jedna žena“, „(Slučajni) perverznjak“, „Floromanija“ i „Srećkovići“, a ostali programi su također besplatni.

Iz Gradskog kazališta Požega s ponosom ističu da su na svojim i gostujućim daskama uz gostujuće predstave odigrali i organizirali ukupno 120 predstava, a prije četiri godine taj je broj iznosio 44 kazališne predstave.