Arhiva

[FOTO]Učenici Poljoprivredno – prehrambene škole Požega osvojili nagradu na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

03-10-2017 • 00:00
Rva

Nagrada koju su osvojili učenici 4 C. razreda je jednodnevni izlet na Plitvička jezera, a danas su im je u prostorima škole uručile predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

00:00
Content photo Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo

Nagrada koju su osvojili učenici 4 C. razreda je jednodnevni izlet na Plitvička jezera, a danas su im je u prostorima škole uručile predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U svibnju ove godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio edukativni natječaj – Otpad odvoji i nagradu osvoji, namijenjen svim vrtićima i školama u Republici Hrvatskoj. Natječaj je proveden u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom.  Prvu nagradu u kategoriji srednjih škola osvojili su učenici 4 C. razreda Poljoprivredno-prehrambene škole Požega – smjer poljoprivredno-prehrambeni tehničar za najbolju izložbu radova  pod nazivom naziv „Kad se male ruke slože“. Predmeti su izrađeni od različitih materijala, kako bi se pokazalo da se s otpadom može pametno postupati.

Rekla je nastavnica Katarina Džalto, voditeljica Ekološke grupe u školi.

Nagrada koju su osvojili učenici 4 C. razreda je jednodnevni izlet na Plitvička jezera, a danas su im je u prostorima škole uručile predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vlatka Gulan Zetić, voditeljica Službe zaštite prirode u Fondu naglasila je kako je zadatak bio prikazati reciklirane materijale i njihovo ponovno korištenje.

Rekla je Gulan i dodala kako s ovim natječajem žele pružiti priliku djeci da zemlju u kojoj odrastaju, na kreativan način učine još ljepšom, čišćom i ugodnijom za život. Odaziv na natječaj je bio vrlo velik pristiglo je čak 180 prijava, a pa u Fondu planiraju s takvim nagradnim natječajima nastaviti i ovu školsku godinu.

Učenici 4.d  i 4. b. razreda, zanimanja prehrambeni i agroturistički tehničar sa svojim nastavnicima danas su povodom Tjedna cjeloživotnog učenja, održali radionice na kojima su od materijala koji je trebao završiti na otpadu napravili korisne i dekorativne predmete za školske prostor i tako na zabavan i kreativan način sve zainteresirane upoznali s važnošću sustava gospodarenja, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom.