Arhiva

[FOTO]Tjedan okusa zlatne Slavonije

31-10-2017 • 00:00
Rva

Da je Požeško-slavonska županija raj za gurmane i vinoljupce,  otkrit ćete od 4. do 11. studenog.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Da je Požeško-slavonska županija raj za gurmane i vinoljupce, otkrit ćete od 4. do 11. studenog.

Da je Požeško-slavonska županija raj za gurmane i vinoljupce,  otkrit ćete od 4. do 11. studenog. U tom tjednu restorani nude neodoljive menije po promotivnim cijenama.

Bogatstvo se u Slavoniji oduvijek mjerilo veličinom srca. Gosti su se tretirali kao kraljevi, a iz ovog dijela Hrvatske nitko nikada nije otišao gladan. Svako jelo priprema se i poslužuje s puno ljubavi. Plodna slavonska ravnica oduvijek je hranila njezine stanovnike, a područje požeške kotline još su stari Rimljani zvali Vallis Aurea ili Zlatna dolina. Ako ste gurman i ljubitelj vina, osobito graševine koja je u svijetu proslavila Hrvatsku, Požeško-slavonska županija neiscrpan je izvor inspiracije.

Eno-gastro manifestacija „Tjedan okusa zlatne Slavonije“, prava je prigoda da se u to i uvjerite. Posjetite li ovu županiju od 4. do 11. studenog, u sedam ugostiteljskih objekata moći ćete uživati u tradicionalnim jelima po promotivnim cijenama.   

„U tom tjednu ugostitelji s područja županije kreirali su dva atraktivna menija, jedan po cijeni od 65 kuna, a drugi po cijeni od 85 kuna. U manifestaciju se  uključilo sedam poznatih objekata: Zlatni lug, Stari fenjeri, Vila Stanišić i Grgin dol iz Požege, Čiča Mata iz Velike, Schon Blick iz Vetova i Klas iz Pleternice.

Ovo je idealna prigoda da kušate podolca, prežganu juhu i vinogradarski ćevap, otkrijete što su to pišingeri, taranica, tačkrle ili cicvara… To je samo mali dio bogate gastronomske tradicije naše županije“, istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek, iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Vrhunac manifestacije očekuje se u vikendu kada se slavi Martinje, jer je upravo Požeško-slavonska županija poznato vinsko odredište. Više od trideset vinarija na tri vinske ceste – Vinogorje Požega-Pleternica, Vinogorje Kutjevo i Vinogorje Pakrac, povezane su programom TZ Požeško-slavonske županije „Slavonski puti“ u jedinstveni turistički doživljaj.