Arhiva

[FOTO] OŠ Dobriša Cesarić ugostila Zubomobil – prvu mobilnu dentalnu ambulantu

24-10-2017 • 00:00
Rva

Mobilnu dentalnu ambulantu djeci je predstavila ambasadorica kampanje „Orbit daruje osmijeh“, glumica Doris Pinčić Rogoznica.

Content photo Content photo Content photo Content photo
00:00
00:00
Content photo Content photo

Mobilnu dentalnu ambulantu djeci je predstavila ambasadorica kampanje „Orbit daruje osmijeh“, glumica Doris Pinčić Rogoznica.

OŠ Dobriša Cesarić danas je ugostila Zubomobil – prvu mobilnu dentalnu ambulantu koja je na turneji po osnovnim školama diljem Hrvatske s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta zubarima, a u sklopu kampanje „Orbit daruje osmijeh“.

I ove godine, u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine Orbit radi na povećanju svijesti javnosti o važnosti pravilne oralne higijene i redovitih dentalnih pregleda djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. U okviru promotivne akcije ”Pokrenimo ZUBOMOBIL zajedno” koja se odvijala tijekom svibnja i lipnja, 2% od ukupne prodaje Orbit guma za žvakanje izdvajalo se za samu akciju i opremanje mobilne stomatološke ordinacije i preglede zubića osnovnoškolaca te je u tom periodu prikupljeno 435.655,02 kuna.

Cesarićeva škola u projekt se prijavila na inicijativu učiteljice Ines Čereg i ušla u uži krug 80-ak škola u Hrvatskoj koje je Zubomobil obišao.

Mobilnu dentalnu ambulantu djeci je predstavila ambasadorica kampanje „Orbit daruje osmijeh“, glumica Doris Pinčić Rogoznica, koja naglašava da je svoj zadatak shvatila ozbiljno te će se pobrinuti da u školama u kojima bude prisutna uvjeri djecu da priđu stomatolozima bez straha i naravno, s osmijehom na licu.

rekla je Doris koja je sa suprugom Borisom napisala himnu kampanje i otpjevala je s mališanima iz dramskog kazališta Tirena. Projekt “Orbit daruje osmijeh” dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Na svakoj državi je da osmisli svoju, kampanju, kaže Iva Kirin, voditeljica projekta

Sva djeca danas su uz besplatan pregled zubi dobila poklon pakete Orbita i Plidente te diplomu, dok su djeca bez karijesa posebno nagrađena. Do sada jer u Zubomobilu pregledano 3.512 djece u 45 matičnih i 35 područnih škola u Hrvatskoj, a bez karijesa bilo je 224 djece.