Arhiva

[FOTO] Najvažnija riječ koju danas izgovaramo je: HVALA!

20-10-2017 • 00:00
Rva

Danas su  učenici i nastavnici Osnovne škole Antuna Kanižlića obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Danas su učenici i nastavnici Osnovne škole Antuna Kanižlića obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Dani kruha i zahvlanosti obilježavaju se svake godine u mjesecu listopadu kada najbolje možemo svjedočiti  bogatstvu plodova.

Zahvaljujući lijepom jesenskom danu manifestacija obilježavanja dana kruha održana je u školskom dvorištu. Svaki razred uredio je svoj štand hranom i plodovima zemlje. Na stolovima su se našli proizvodi od brašna koje su napravili roditelji učenika, jesenski plodovi zemlje orasi, kestenje, šipak, jabuke, grožđe, tikvice, bundeve, ali i proizvodi  od plodova zemlje: ajvar, pekmezi, razni namazi. Mali zadrugari Učeničke zadruge Pčelice pekli su palačinke, cijedili svježi sok od jabuka te pravili voćnu salatu.  

Na samom početku svečanosti učenici nižih razreda pripremili su prigodan program. Pjesmom, plesom i recitacijama pokazali su svoju zahvalnost za sve proizvode koje su danas donijeli u školu. Nakon programa velečasni Robert Kupčak blagoslovio je sve što se našlo na stolovima učenika prigodnim molitvama. Svi su učenici zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima blagovali blagoslovljene plodove zemlje. Dio proizvoda i plodova učenici su darovali korisnicima požeškoga Caritasa, a dio korisnicima Doma za stare i nemoćne.

Posebnu zahvalu učenici i nastavnici uputili su roditeljima koji su za ovo blagovanje pripremili mnoštvo krušnih delicija i potrudili se ukrasiti razredne stolove.