Arhiva

[FOTO] 6.humanitarni malonogometni turnir NISI SAM ispunio očekivanja

05-03-2017 • 00:00
Rva

Humanitarni malonogometni turnir NISI SAM održan je šestu godinu zaredom, s ciljem pomoći potrebitima u našoj biskupiji

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Humanitarni malonogometni turnir NISI SAM održan je šestu godinu zaredom, s ciljem pomoći potrebitima u našoj biskupiji

Humanitarni malonogometni turnir NISI SAM održan je šestu godinu zaredom, s ciljem pomoći potrebitima u našoj biskupiji. Ove godine organizirana je šira humanitarna akcija za cijelu trinaestočlanu obitelj Čatak iz Hrnjevca, gdje je uz turnir kao glavni dio projekta Katoličke gimnazije, organizirano prikupljanje hrane, odjeće i obuće u okvirima Katoličkog odgojno-obrazovnog centra (Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole). Prikupljanje financijskih sredstava od fizičkih i pravnih osoba traje do 31. ožujka ove godine, nakon čega će financijski izravno pomoći u opremanju i obnovi kuće u kojoj živi obitelj Čatak.

„Kako svake godine pomažemo u korizmeno vrijeme, uključen je i Caritas te Požeška biskupija. Ove godine, kao i prošle, pomaže i Javna ustanova sportski objekti, koja nam je ustupila dvoranski prostor za održavanje turnira“, rekao je prof. Mario Raguž ispred organizatora.

Turnir je jučer u Sportskoj dvorani T. Pirca tijekom cijelog dana okupio 12 ekipa sa 150 igrača iz četiri županije. Prihod od ulaznica po cijeni od 10 kuna uključen je u humanitarnu akciju za obitelj Čatak.

Turnir je  službeno otvorio i zatvorio u ime ravnatelja Katoličke gimnazije prof. Ivana Bedeničića, prefekt kolegija i povjerenik za odnose s medijima u Požeškoj biskupiji vlč. Marijan Pavelić. Najbolja ekipa i pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Donji Miholjac, koja je u finalu pobjedila Hajduk iz Pakraca rezultatom 2:1. Treće mjesto je pripalo požeškoj Slavoniji, pobjedom protiv HNK Cibalije iz Vinkovaca rezultatom 3:0. Fair play ekipa je NO Limit iz Virovitice. Najbolji strijelac turnira sa 10 postignutih pogodaka je Ivano Kolarević iz HNK Cibalije, najboljim vratarom je proglašen Patrik Jurišić iz drugoplasirane ekipe Hajduka iz Pakraca, dok je najbolji igrač iz pobjedničke ekipe Donjeg Miholjca Jona Ježić.

Suci humanitarnog turira bili su Ivan Mautner i Danijel Rađenović, koji su odlično odsudili utakmice u kojima su igrali igrači 2008. godišta i mlađi. Pehare za prva četiri mjesta i fair play ekipu dodjelili su vlč. Marijan Pavelić, voditelj organizacije humanitarnog turnira prof. Mario Raguž, ravnateljica OŠ Julija Kempfa Kornelija Sabljak i profesorica matematike i informatike u Katoličkoj gimnaziji Katarina Soldo Obućina. Najboljim pojedincima su nagrade uručili bivši učenici Katoličke gimnazije u Požegi, koji svake godine sudjeluju u pomoći vrativši se sa studija – Emi Majin, Ana Grgić i Ivan Čuljak.

„Upravo je i cilj ovoga projekta da naši učenici kroz humanitarne akcije stvore navike humanosti i budu pravi izdanak Katoličkih škola i odgoja u njima. Možemo se zahvaliti i Požeškoj biskupiji te ocu biskupu , Caritasu, Javnoj ustanovi Sportski objekti, svim ekipama i njihovim trenerima koji su sudjelovali,  učenicima i djelatnicima Katoličkih i gradskih osnovnih  škola i svima drugima koji prate naše već tradicionalne humanitarne akcije. Zahvala svim fizičkim i pravnim osobama, koje su ove godine kroz kupnju ulaznica i donacije preko računa  ponovno pokazali da imaju veliko srce za potrebite. Turnir je kao glavni dio akcije završio sa dobrim djelom prikupljenih sredstava“, dodao je Raguž.

Akcija i dalje traje do 31.ožujka 2017, a do toga datuma fizičke i pravne osobe mogu još pomoći obitelji Čatak uplatom na račun: HR5623400091510840763. Kao i prošle godine, po završetku akcije u  mjesec dana bit će objava kompletnih prihoda u ovogodišnjoj akciji na internetskim stranicama Katoličke gimnazije.