Arhiva

Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević kreću po novo zlato

15-09-2017 • 00:00
Rva

Hrvatska šaranska reprezentacija u nedjelju putuje u Mađarsku na Svjetsko prvenstvo

Content photo
00:00
00:00

Hrvatska šaranska reprezentacija u nedjelju putuje u Mađarsku na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska šaranska reprezentacija u nedjelju putuje u Mađarsku na Svjetsko prvenstvo. Već godinama glavne karike reprezentacije su Požežani Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević, ekipni i pojedinačni prvaci svijeta, vrhunski sportaši 1. kategorije prema kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora.

Uoči odlaska posjetili su gradonačelnika Požege Darka Puljašića, koji im je pružio moralnu i financijsku podršku. Oprema za ovaj sport iznimno je skupa, no otkako su posljednjih sedam godina reprezentativci, sponzori su im brojni proizvođači ribičke opreme. Reprezentacija će u Mađarskoj provesti osam dana, dok samo natjecanje na jezeru Deseda kod Kaposvara započinje u srijedu i traje neprekidno 72 sata. Iziskuje to i iznimnu kondicijsku pripremu, a ove godine čeka ih i velika konkurencija. Očekuje se nastup 26 zemalja s po tri ekipe, no to naše prvake nije pokolebalo, pa ponovno najavljuju pohod na najviše postolje.

rekao je Dalibor Banaj. Ekipa s logistikom broji 20 ljudi, među kojima će kao trener biti i Požežanin Milan Beslić. Gradonačelnik Darko Puljašić smatra da je uspjeh zajamčen ako vjerujete u sebe.

„Nadam se da će te se vratiti sa zlatnom medaljom, da vas dočekamo u Požegi i zajedno to proslavimo“, rekao je na kraju gradonačelnik.