Arhiva

APP d.d. nakon preuzimanja podiže cijene karata

03-10-2017 • 00:00
Rva

Na današnjoj redovnoj koordinaciji  gradonačelnika i općinskih načelnika s područja županije i predstavnika Požeško-slavonske županije govorilo se o nekoliko tema.

00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Na današnjoj redovnoj koordinaciji gradonačelnika i općinskih načelnika s područja županije i predstavnika Požeško-slavonske županije govorilo se o nekoliko tema.

Na današnjoj redovnoj koordinaciji  gradonačelnika i općinskih načelnika s područja županije i predstavnika Požeško-slavonske županije govorilo se o nekoliko tema.

Prva točka dnevnog reda je problematika prijevoza srednjoškolaca, jer je APP d.d. nakon preuzimanja od strane Arriva grupe odlučio podići cijenu prijevoza učenika. Predstavnici jedinica lokalne i regionalne uprave pokušat će doći do rješenja, kako se poskupljenje ne bi u cijelom iznosu prebacilo na roditelje. O kakvih rješenjima razmišljaju, rekao je zamjenik župana Željko Jakopović.

Na Papuku će se graditi novi spomenik jedanaestorici branitelja poginulima 2.  prosinca 1991. godine. Projekt vrijedan gotovo pola milijuna kuna financirat će se proporcionalno kroz proračune Županije, općina i gradova, ministarstva branitelja te uz pomoć sponzora. Građevinski radovi započinju sutra i spomenik bi trebao biti gotovo do obljetnice. Projekt je izradio cijenjeni arhitektonski studio Andrije Rusana, za simbolični iznos od jedne kune.

Na koordinaciji su sudjelovali i gospodarstvenici s područja Požeštine, jer se 3. studenog priprema Požeški gospodarski forum, na inicijativu Udruge Požežana i prijatelja Požege iz Zagreba.