Arhiva

9. Sajam poslova – Nezaposlenost prepolovljena od 2014. godine, rekordna ponuda slobodnih radnih mjesta

25-10-2017 • 00:00
Rva

Vršiteljica dužnosti predstojnice požeškog Zavoda Jasminka Antunović istaknula je podatak da je trenutno u Požeško-slavonskoj županiji otvoreno rekordnih 76 slobodnih radnih mjesta, a od veljače 2014. godine nezaposlenost je prepolovljena.

Content photo Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Vršiteljica dužnosti predstojnice požeškog Zavoda Jasminka Antunović istaknula je podatak da je trenutno u Požeško-slavonskoj županiji otvoreno rekordnih 76 slobodnih radnih mjesta, a od veljače 2014. godine nezaposlenost je prepolovljena

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege, u partnerstvu s Veleučilištem u Požegi, organizirao je danas deveti po redu Sajam poslova. Cilj sajma je omogućiti neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika te poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla.

Vršiteljica dužnosti predstojnice požeškog Zavoda Jasminka Antunović zahvalila je svima koju su se uključili u organizaciju i pokroviteljstvo sajma, istaknuvši da je trenutno u Požeško-slavonskoj županiji otvoreno rekordnih 76 slobodnih radnih mjesta, a od veljače 2014. godine nezaposlenost je prepolovljena.

Dekan Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima zadovoljan je što se Sajam poslova ponovno odvija u prostoru Veleučilišta.

Gradonačelnik Darko Puljašić uputio je riječi pozdrava poslodavcima i nezaposlenima te najavio određena rasterećenje za poslodavce.

Sajam poslova otvorio je zamjenik župana Vedran Neferović.

U sklopu sajma održavaju se debate, vježbe i prezentacije za studente te predstavljanje sudionika-poslodavaca putem izložbenih pultova i multimedijskih prezentacija, dok je Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio svoje usluge Od mjere do karijere, Profesionalno usmjeravanje, Sezonsko zapošljavanje na moru te Obrazovanje nezaposlenih. Sajam je ove godine privukao izniman broj zainteresiranih građana, kako nezaposlenih tako i onih koji nastoje promijeniti radno mjesto ili karijeru.