Arhiva

Veliki uspjeh Twirling kluba Požega na državnom prvenstvu

25-01-2016 • 00:00
Rva

U subotu u Zagrebu u dvorani "Kutija šibica" održano je 16. Državno prvenstvo u twirlingu.
 

Content photo Content photo Content photo Content photo

16. Državno prvenstvo u twirlingu

U subotu u Zagrebu u dvorani “Kutija šibica” održano je 16. Državno prvenstvo u twirlingu. Pobjednici natjecanja odlaze na Europsko prvenstvo u Lignano u ožujku i na Europski kup u srpnju u Francusku te na Svjetsko prvenstvo u Švedsku u kolovozu.

– Na natjecanju su se nakon odrađenih kupova našli najbolji natjecatelji Hrvatske. Twirling klub Požega na natjecanju je sudjelovao s kadetima, juniorima i seniorima u solo, parovima i grupama, po dobnim skupinama. Sudjelovalo je 26 natjecatelja našeg kluba, uspjeh naravno nije izostao, te smo na natjecanju osvojili što u pojedinačnim , što u grupnim kategorijama 15 zlatnih medalja, 5 srebrnih i 3 brončane – rekla je Marina Mihelčić.

U pojedinačnim natjecanjima prva mjesta osvojile su seniorka Antonela Grgić, juniorka Mirta Bajt, kadetkinja Lea Mihelec i mlađa kadetkinja Hana Ledić. U muškoj juniorskoj kategoriji najbolji je bio Benjamin Iličić, a u seniorskoj Ivan Marinović. Zlatne medalje u kategoriji parova osvojile su, Lorena Jakobović i Adrijana Jurić, Glorija Soldo i Benjamin Iličić i Sonja Paulić i Benjamin Iličić. Nastupile su i četiri ekipe i osvojile četiri zlatne medalje.

– Treniramo koliko god nam mogućnosti dopuštaju, jer u Požegi je nedostatak dvorana u kojima možemo trenirati,  twirling je sport koji zahtjeva određenu visinu i širinu dvorane i to nam stvara najveće probleme. Treniramo u dvorani Sokol, maloj dvorani u Grabriku i na Tehničkoj školi u Požegi gdje smo sada pred natjecanje imali peh jer se obnavljao pod pa nam je Jakšić izašao u susret sa svojom dvoranom, na čemu im se zahvaljujem, u njihovoj dvorani smo trenirali svaki drugi dan i pripremili se za ovo natjecanje – rekla je Marina Mihelčić.

Na Europsko prvenstvo u Lignanu u ožujku plasirale su se Lorena Jakobović i Adrijana Jurić, Hana Ledić i Antonela Grgić.