Arhiva

Tradicionalni susret novinara s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem

27-12-2016 • 00:00
Rva

Župan se novinarima zahvalio što su objektivno i korektno pisali o aktivnostima Županije u proteklom razdoblju te izrazio želju da nova godina donese što više pozitivnih priča i rezultata.

Content photo

Župan se novinarima zahvalio što su objektivno i korektno pisali o aktivnostima Županije u proteklom razdoblju, te izrazio želju da nova godina donese što više pozitivnih priča i rezultata.

Tradicionalno blagdansko druženje s novinarima uz „ slavonski doručak“ danas je održao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Željkom Jakopovićem i Ferdinandom Trohom. Župan se novinarima zahvalio što su objektivno i korektno pisali o aktivnostima Županije u proteklom razdoblju, te izrazio želju da nova godina donese što više pozitivnih priča i rezultata.

– Primjedbi na vaš rad nisam imao. Smatram da smo se svi borili i trudili učiniti najbolje za dobrobit naših građana, za dobrobit svih nas. Ponekad smo bilo možda manje, ponekad više uspješni u tome, ali važno je da ono što nismo mogli popraviti i urediti u proteklom razdoblju, u narednoj godini to svakako učinimo.

Iduća godina je sigurno godina kada će doći do znatnog i značajnog pokretanja našeg gospodarstva, prije svega poljoprivrede, prehrambene, drvoprerađivačke industrije, turizma, izlaska iz prometne izoliranosti i dr. Siguran sam da će 2017. biti godina preokreta u pozitivnom smislu riječi, ali i godina kada će se zaustaviti ili barem smanjiti trend odlaska ljudi iz naše domovine.

Nadam se bez obzira na to što je godina izborna da neće biti promjena, tim koji pobjeđuje neće se mijenjati, jer treba nastaviti kontinuitet.

U tom kontekstu moći ćemo sve zacrtano i realizirati u suradnji s našim gospodarstvenicima ali i sa znanstvenom zajednicom koja je čini se nekako po strani i ne prati želje i namjere gospodarstva. U školstvu se mora promijeniti puno toga kako bi djeca koju školujemo bila spremna za život, a ne za Zavod za zapošljavanje –  rekao je župan Tomašević i svima još jednom poželio sretne blagdane, uspješniju i sretniju iduću godinu.