Arhiva

Studenti Veleučilišta u Požegi Tamara Marjanović i Matej Grgačević osvojili 3. mjesto u okviru izložbe Budi uzor®/41. Inova®

18-11-2016 • 00:00
Rva

U sklopu izložbe, predstavljeno je ukupno 450 izložaka, od čega su 120 inozemnih iz 21 države sudionice izložbe i 330 domaćih.

Content photo Content photo

U sklopu izložbe, predstavljeno je ukupno 450 izložaka, od čega su 120 inozemnih iz 21 države sudionice izložbe i 330 domaćih.

Studenti Veleučilišta u Požegi Tamara Marjanović i Matej Grgačević osvojili su 3. mjesto u okviru Međunarodne izložbe inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova- Budi uzor®/41. Inova® koja je održana od 8.11. do 12.11.2016. u Zagrebu u organizaciji TERA, Hrvatske udruge inovatora – poduzetnika (HUIP), Hrvatskog saveza inovatora (HSI) i Saveza inovatora Zagreba. U sklopu izložbe, predstavljeno je ukupno 450 izložaka, od čega su 120 inozemnih iz 21 države sudionice izložbe i 330 domaćih. 

Dana 16.11.2016. godine u Osijeku, studentima, inovatorima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima nagrade su uručili rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof.dr.sc. Željko Turkalj, direktor TERA Tehnopolis, prof.dr.sc Ivan Štefanić, dopredsjednica Hrvatske udruge inovatora poduzetnika, Ana Nikšić, univ.spec.oec., profesor Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, prof.dr.sc. Krunoslav Zmaić te Vedrana Gado, dipl.iur. iz Hrvatske udruge poslodavaca. Najuspješniji osvajaju vrijedne nagrade te imaju priliku svoj projekt provesti u djelo u okviru projekta Studentski poduzetnički inkubator – StudOS, koji im omogućava inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci bez naknade. Na taj način samostalno kreću u poduzetničke vode, a u okviru projekta Erasmus za mlade poduzetnike svoje poduzetničko iskustvo mogu dodatno proširiti i unaprijediti. U okviru događaja sa studentima su prisustvovali njihova mentorica koja ih je vodila u izradi poslovnog plana dr.sc. Katarina Potnik Galić i prodekan za razvoj dr.sc. Berislav Andrlić.