Arhiva

Smolčić : Cilj nam je još veća transparentnost

09-03-2016 • 00:00
Rva

Dan otvorenih vrata Gradske kuće.

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo

Dan otvorenih vrata Gradske kuće.


Prošle godine prvi put je pokrenuta inicijativa Dana otvorenih vrata Gradske kuće s ciljem prerastanja u tradiciju ali i svojevrsnu obvezu gradskih čelnika koju imaju prema svojim sugrađanima, kako bi im pružili što bržu i lakšu dostupnost informacijama, te jedan otvoreniji i pristupačniji način rada gradske uprave.

-Smatram da je Grad Požega u odnosu prema svojim sugrađanima u proteklom periodu pokazao susretljivost, komunikativnost i otvorenost prema njihovim zahtjevima, informacijama i potrebama – istaknuo je gradonačelnik Vedran Neferović.

Rekao je gradonačelnik. Nino Smolčić,  predsjednik Gradskog vijeća smatra kako i dalje treba ustrajati na ovakvom načinu komunikacije s građanima. Da je to dobar način pokazao je prošlogodišnji i više nego dobar odaziv i reakcija javnosti.

Naglasio je Smolčić i dodao kako to nije samo pitanje političke već i društvene odgovornosti. Cilj je uputiti i javni poziv građanima na komuniciranje prijedloga proračuna, da otvorimo javnu raspravu prije samog dolaska proračuna na Gradsko vijeće. To nam je jedan od zadataka u cilju postizanja transparentnosti – zaključuje Smolčić.

Ove godine Gradsku kuću posjetili su učenici svih gradskih škola, učenici Ekonomske škole, Gimnazije Požega i Katoličke gimnazije,  te dvije studentice iz Poljske i jedna iz Njemačke koje trenutno studiraju na požeškom Veleučilištu u sklopu studentske razmjene. Dan otvorenih vrata Gradske kuće traje do 14 sati.