Arhiva

Šestomjesečni rad u Gradu Požegi završile su danas gerontodomaćice

02-02-2016 • 00:00
Rva

Kroz projekt „Radom za zajednicu i sebe“ na pola godine bilo zaposleno dvanaest osoba.
 

Kroz projekt „Radom za zajednicu i sebe“ na pola godine bilo zaposleno dvanaest osoba.

Deset gerontodomaćica, pomoćni radnik i koordinator projekta završili su danas svoj šestomjesečni rad u Gradu Požegi gdje su, u sklopu projekta „Radom za zajednicu i sebe“, brinuli o 130 pretežno staračkih domaćinstava. Gerontodomaćice su svakodnevno posjećivale po nekoliko korisnika, obavljale im kućanske poslove, pomagale u osobnoj higijeni, odlazile u kupnju namirnica i sl. Svaka od njih imala je svoje redovne korisnike koji žive u Šeovcima, Štitnjaku, Dervišagi, Vidovcima i brojnim drugim prigradskim naseljima.

Kroz projekt „Radom za zajednicu i sebe“ na pola godine bilo zaposleno dvanaest osoba. Danas ih je primio gradonačelnik Vedran Neferović kako bi im zahvalio, ali i čuo njihova iskustva. Neferović smatra kako je ovaj program imao svoju svrhu, unatoč ograničenom trajanju.

– Svoj ste posao odradili korektno, bez poteškoća. Znam da vam nije lako i da vas nakon ovoga ponovno čeka Zavod za zapošljavanje. Jedino što vam mogu obećati je da ćemo mi i dalje raditi na tome da dogovorimo slične projekte i aktivnosti sa Zavodom. Mi ne odlučujemo o uvjetima, nego prema programima koje oni raspišu. Hvala vam još jednom i nadam se da smo vam barem malo uspjeli olakšati situaciju. – istaknuo je gradonačelnik Neferović.