Arhiva

Raznolikim i bogatim programom obilježena 11. Noć muzeja u Požegi

30-01-2016 • 00:00
Rva

Noć muzeja obilježena je večeras bogatim programom u Gradskom muzeju Požega koji se i ove godine pridružio tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Gradski muzej Požega

Noć muzeja obilježena je večeras bogatim programom u Gradskom muzeju Požega koji se i ove godine pridružio tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. Tema jedanaeste Noć muzeja je Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena, s ciljem odavanja počasti jednom od najznamenitijih i najutjecajnijih hrvatskih ličnosti devetnaestog stoljeća. Svi posjetitelji požeškog muzeja mogli su pogledati izložbu Muzeja Slavonije iz Osijeka pod nazivom „Ljupki čuvari uspomena“.

Raznolik program  započeo je radionicom za djecu i odrasle „Čarolije izrade minijatura“ gdje su požeški umjetnici iz Udruge „Matko Peić“ kao „Ljupki čuvari uspomena“ izrađivali minijature posjetitelja.

Požeški muzej zahvalio je svim svojim donatorima, na jedan vrlo neobičan i interaktivan način, posjetitelji muzeja izvlačili su imena dobitnika i uručili im priznanja. Priznanja su dobili, OŠ „Vilima Korajca, Željko Domazet, Marcel Vuković, obitelj Leikauff, Slavko Primus, Mirk Koić, Tvrtko Jakovina, Mario Kalan, Josip Rosipal, Marica Sliško, Antun Mikulić, Željko Alojz Jaić, Stanimir Vuk – Pavlović, HKUD „Vijenac“, Karlo Lončar, Goran Šulc, Mira Vitenberg, Tatjana Kostanjević, Ankica Musil, Nikola Janjatović, obitelj Diklić, Mladen Tijan, Damir Sviben i obitelj Marinić.

Svi posjetitelji mogli su kušati Muškacone i Alva šnite, slastice Dragutina Lermana, najvećeg požeškog muzejskog donatora.

U drugom dijelu programa uslijedila je neobična šetnja s bakljama po Požegi, kako bi pokazali posjetiteljima da je cijela Požega muzej. Na četiri mjesta u gradu uz pomoć kazališne skupine uprizoreni su ljubavni jadi Franje Cirakija, Miroslava Kraljevića, Luke Ilijaševića i Dragutina Lermana.

Na kraju programa svi posjetitelji i gosti Noći muzeja uživali su u koncertu Jimmyja gitare pod nazivom „Ljubavni jadi mladih Požežana“.