Arhiva

Rafaela Jakobović, potaknuta pričom o djevojčici Marti odlučila je akciju doniranja kose pokrenuti u svojoj školi

18-02-2016 • 00:00
Rva

Projekt „Kosa ljubavi“ pokrenut je s ciljem prikupljanja kose za osobe oboljele od malignih i autoimunih bolesti, posebno djece.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Katolička osnovna škola Požega – Projekt “Kosa ljubavi”

Projekt „Kosa ljubavi“ pokrenut je s ciljem prikupljanja kose za osobe oboljele od malignih i autoimunih bolesti, posebno djece. Ovoj humanoj akciji pridružit će se učenici Katoličke osnovne škole iz Požege kako bi u ovo korizmeno vrijeme sudjelovali u akciji velikog srca, ljubavi i dobročinstva.

– Prije svega pohvalio bi ovu hvale vrijednu inicijativu pogotovo u vremenu korizme u kojoj se nalazimo, gdje na poseban način pomažemo svima kojima je potrebno. Posebno ću naglasiti da ovdje pomažu djeca, uključili su se i roditelji, volontirat će i majke naših učenika koje su frizerke – istaknuo je ravnatelj Žuljević.

Učenica sedmog razreda Rafaela Jakobović potaknuta pričom o dvanaestogodišnjoj djevojčici Marti koja je zahvaljujući udruzi „Kosa ljubavi“ i donacijama kose mnogih djevojčica dobila prvu periku od prirodne kose, odlučila je akciju pokrenuti u svojoj školi.

– Vidjela sam priču o djevojčici Marti iz Osijeka koja je zbog bolesti izgubila kosu i koliko joj je značilo kada je dobila periku od prave kose, a kako sam imala u planu ošišati se bilo mi je žao da se kosa baci, ako može nekome vratiti osmjeh na lice i barem malo mu pomoći. Napravila sam i malu prezentaciju koju pokazujem svim učenicima kako bi ih se što više uključilo i podržalo ovu akciju.

– Sve je počelo sasvim slučajno, pristupila mi je naša učenica Rafaela i priopćila kako ima namjeru ošišati kosu. Tako se rodila ideja da uključimo cijelu školu, ali i sve zainteresirane sugrađane. Donirana kosa treba biti 20 cm dužine, mora biti svježe oprana i suha, ne smije biti oštećena, može biti bojana. Kosu mogu donirati učenici, njihovi roditelji ili prijatelji – dodala je Dunja Šaro – Vojvodić, profesorica engleskog jezika.

Nikolina i Magdalena učenice šestog razreda odmah su se uključile u akciju i odlučile darovati kosu te tako pomoći djeci koja su zbog bolesti ostala bez kose.

– Nismo uopće dvojile oko sudjelovanja, odmah smo se upisale kod Rafaele, nama će kosa brzo narasti i nadamo se da ćemo usrećiti nekoga tko će dobiti periku u kojoj će biti i naša kosa.

– Dolazi proljeće. Poklonite sebi novu frizuru s kraćom kosom! Postanite dio ove akcije i mislite na osmijeh onih kojima je kosa sada potrebnija! Vaša će ionako začas izrasti! – poručuju učenici Katoličke osnovne škole i pozivaju sve da dođu 26. veljače od 16 do 18 sati u njihovu školu i doniraju kosu.