Arhiva

Poznati kandidati za javna priznanja Grada Požege

22-01-2016 • 00:00
Rva

Savjet za zaslužne građane i javna priznaja Grada Požege će odlučiti tko je od njih priznanje zaslužio te predložiti ih Gradskom vijeću na usvajanje. Pogledajte tko su kandidirani.

Savjet za zaslužne građane i javna priznaja Grada Požege će odlučiti tko je od njih priznanje zaslužio te predložiti ih Gradskom vijeću na usvajanje

Do 15. siječnja pristiglo je ukupno 13 prijedloga za javna priznanja Grada Požege. Neslužbeno doznajemo kako je Savjet za zaslužne građane i javna priznanja Grada Požege odlučilo predložiti Gradskom vijeću dodjelu samo 11 nagrada. Savjet neće predložiti Gradskom vijeću da nagradi Predraga Livaka kojega je HPD Sokolovac kandidirao za Godišnju nagradu, te „Kroniku Požeško-slavonsku“, koju je u kategoriji Kolektivnih nagrada kandidirao Ivica Herner.

Gradskom vijeću na usvajanje tako idu ostalih 11 predloženih kandidata. Za nagradu za životno djelo predložena su dva. Bivši učenici požeške Gimnazije Pavle Bucić, Dragutin Kovačević i Ivica Marinović, predložili su za tu nagradu profesora Vladimira Vugrinca, dok je Udruga vinogradara i voćara Stjepan Koydl predložila Tomislava Wittenberga.
 

Za Godišnju nagradu predloženo je pet osoba. Udruga Big Band Požega je predložila Mirka Ćaćića, predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić je za nagradu kandidirao Dragutina Mihelčića, Jelenko Topić je ispred požeških novinara posthumno kandidirao Vericu Rebrinu, dok je Vatrogasna zajednica Grada Požege kandidirala Petera Logara.

Za Kolektivnu nagradu je također pet prijedloga. Društvo energetičara je predložilo Elpos d.o.o., novinarka Lidija Galić je kandidirala Hrvatsku gorsku službu spašavanja, Ivan Albreht je kandidirao ŠNK Slavoniju.

Zanimljivo je da su Opću županijsku bolnicu Požega za Kolektivnu nagradu kandidirala dvojica – predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić i saborski zastupnik Zdravko Ronko.

Za povelju humanosti jedan je prijedlog, onaj Ljiljane Marić, koja je kandidirala Katoličku osnovnu školu.

Javna priznanja će zaslužnima biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u ožujku.