Arhiva

Park prirode “Papuk” darovao slikovnice i bojanke Dječjem odjelu OŽB Požega

11-02-2016 • 00:00
Rva

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika Park prirode „Papuk“ održao je promociju edukativnih materijala, bojanke i slikovnice „Leptir i mrav“ na dječjem odjelu Opće županijske bolnice Požega.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Svjetski dan bolesnika

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika Park prirode „Papuk“ održao je promociju edukativnih materijala, bojanke i slikovnice „Leptir i mrav“ na dječjem odjelu Opće županijske bolnice Požega. Ovom prilikom poklonili su malim bolesnicima jedan set bojanki i slikovnica kako bi im uljepšali dane koje provode u bolnici i upoznali ih s ljepotama i bogatstvom parka prirode. U sklopu promocije maleni bolesnici uživali su i u malom igrokazu.


– Park prirode“ Papuk“ pun je prekrasne prirode i lijepih priča koje se mogu spustiti na list papira. Bojanka i naša slikovnica pričaju priču o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare na jednoj livadi kraj Zvečeva, riječ o leptiru, močvarnom plavcu koji je jako rijedak i u Hrvatskoj ima stanište na samo tri mjesta. Povodom Svjetskog dana bolesnika odlučili smo naše edukativne materijale pokloniti djeci koja borave u bolnici na dječjem odjelu kako bi im približili bogatstvo i raznolikost Parka prirode „Papuk“ i na ovaj način im uljepšali bolničke dane koji nikome nisu laki – istaknula je Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode „Papuk“.

Na donaciji zahvalio im je primarijus mr.sc. Vlado Drkulec, voditelj dječjeg odjela.

– Unazad desetak godina dječji odjel ima odličnu suradnju s mnogobrojnim udrugama, školama, a evo od danas i s Parkom prirode „Papuk“ . Dječji odjeli u današnje vrijeme odjeli su otvorenog tipa, djeca više ne borave u bolnici desetak dana, a da roditelji ne mogu biti s njima kao je to bilo prije desetak godina. Većina naših malih pacijenata prođe kroz dnevnu bolnicu, vrlo rijetko ostaju ležati na odjelu, a oni koji moraju ostati uz njih su majke ili očevi, što je nekada bilo nezamislivo. U prošloj godini na dječjem odjelu je ležalo oko 800 djece i u većini slučajeva to su vrlo kratka bolnička liječenja, dok kroz naše ambulante prođe i više od 15 tisuća djece godišnje. Siguran sam da će naši mali pacijenti uživati u zanimljivim slikovnicama i bojankama koje smo dobili od Parka prirode „Papuk“ – rekao je Vlado Drkulec.