Arhiva

Osam članova HPD-a “Sokolovac” dobilo priznanja Hrvatskog planinarskog saveza

22-02-2016 • 00:00
Rva

Hrvatsko planinarsko društvo "Sokolovac" održalo je u subotu svoju redovnu Godišnju skupštinu u prostorijama Planinarskog doma "Lapjak" u Velikoj.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Hrvatsko planinarsko društvo “Sokolovac”

Hrvatsko planinarsko društvo “Sokolovac” održalo je u subotu svoju redovnu Godišnju skupštinu u prostorijama Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj. HPD Sokolovac jedna je od najstarijih požeških udruga, utemeljena je daleke 1898. godine i trenutno okuplja gotovo 200 članova.
Već drugu godinu HPD Sokolovac organizira i Planinarsku školu za sve nove članove, kojih je svake godine tridesetak, ali i starije članove koji je do sada nisu pohađali.

– Večeras ćemo našim članovima podnijeti izvješće o radu u proteklom razdoblju, financijsko izvješće i plan rada za sljedeću godinu. Dodijelit ćemo našim članovima osam priznanja Hrvatskog planinarskog saveza i to nam je velika čast i osam priznanja našeg društva – istaknuo je Predrag Livak, predsjednik HPD – a Sokolovac.

Predstavljena je i Kronika društva za proteklu godinu u kojoj su kronološki prikazane sve aktivnost društva u riječi i u slici.

– Kronika društva prati sva događanja u našem društvu kroz cijelu proteklu godinu. Na jednom mjestu objedinila sam sve naše aktivnosti, na 117 stranica uz 220 fotografija, može se vidjeti naših 30 izleta, 19 raznih događanja i 4 radne akcije – rekla je Snježana Poljak, kroničarka HPD Sokolovac.

Zlatni znak Hrvatskog planinarskog saveza dobili su Helena Faller, Damir Matoković, Vesna Matoković i Stjepan Galić, srebrni znak dobila je Danica Tomljanović, a brončanim znakovima nagrađeni su Darko Majski, Silvio Adžić i Ana Pirović.
Priznanja HPD Sokolovac dobili su Kristina Devčić, Damir Devčić, Dragan Davidović, Tomislav Pločkinić, Ivan Šumiga, Snježana Poljak, Višeslav Turković i Darko Majski.

Na Skupštini su najavljene i nadolazeće aktivnosti kao što su tradicionalni 34. „Papučki jaglaci”, najveća planinarska manifestacija u Slavoniji, koji će se održati 13. ožujka te mnogobrojni izleti i putovanja.