Arhiva

Neferović: Dumančić i Njavro nisu balvani, oni su celuloza

11-01-2016 • 00:00
Rva

Gradonačelnik Neferović se na društvenoj mreži obrušio na SDP-ovce, nesposobnog Dražena Dumančića i „druga“ Vicka Njavru

Content photo

Gradonačelnik Neferović se na društvenoj mreži obrušio na SDP-ovce, nesposobnog Dražena Dumančića i „druga“ Vicka Njavru

Godina je tek počela, a politička prepucavanja u Požegi su uhvatila maha. Debata oko Baške je trenutno u fazi poništenja natječaja, jer niti jedan od ponuđača nije imao pravovaljanu dokumentaciju da bi pristupio licitaciji.

Listopad prošle godine obilježile su optužbe oko toga tko je i je li bez popratne dokumentacije otuđio drva prilikom radova u parku kraj Orljave. Tada su u prostorijama požeškog SDP-a Vicko Njavro, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma i predsjednik Revizorskog odbora Hrvatskih šuma Zagreb i Dražen Dumančić, upravitelj Uprave šuma Požega ustvrdili da se topolama iz parka bavi policija i Državno odvjetništvo. U pitanju je vrijednost od petnaestak tisuća kuna.

Ime Dražena Dumančića spominjalo se prošle godine i u kontekstu Odbora vjerovnika u stečaju Tofrada d.o.o., kad je Gradsko vijeće odlučivalo o načinu povratu neosnovano naplaćenog komunalnog doprinosa.  Ne čudi stoga da su relacije između njega i gradonačelnika Vedrana Neferovića narušene.

Društvene mreže su postale legitimno mjesto za političke izjave i obračune, od presjednika država i premijera, pa sve do saborskih zastupnika, gradonačelnika i načelnika. Ponekad se koriste za vlastiti PR i dodvoravanje biračima, a ponekad za napad na protivnike i traženje potpore u tom potezu.

Gradonačenik Neferović je noćas na svom Facebook profilu objavio sljedeći status:

„Dok svaki građanin koji kasni sa plaćanjem računa za struju brižno pokušava stići zaostale rate neki uz debelu plaću kasne. Razumio bi da kasne sa svojim privatnim dugom ali kada ne izvrše obavezu recimo kao direktori Hrvatskih šuma u Požegi onda je to zanimljivo.

 Dva puta na opomenu za povećanje vršne snage se ne reagira i onda RJ Trans.Meh.Gradit. ima privremenu obustavu isporuke električne energije. Dva puta 9.6.2015. i 16.7.2015. Dobili su pismeno upozorenje. Zašto sam dragi fb prijatelji ovo objavio? Zbog nesposobnog direktora Dražena Dumančića koji se zajedno sa svojim drugovima iz SDP-a bavio stablima iz parka i prijavama zbog toga što smo uredili stazu uz Orljavu. Posebno pozdravljam i druga Vicka Njavru kao člana NO i ako zna čitati neka pročita šta mu kadrovi rade.

Umjesto da rade svoj posao bavili su se progonom i lažima koje su puštali u medije. Drugovi dragi tada sam vam napisao da ste dva balvana sada ste celuloza.“

Uz status je priložio i Obavijest o privremenoj obustavi isporuke električne eneregije Upravi šuma Požega u Industrijskoj ulici.