Arhiva

Kroz projekt djeca će različitim aktivnostima slobodno izražavti i razvijati svoje interese i talente

14-01-2016 • 00:00
Rva

Večeras u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici predstavljen je projekt usmjeren podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece koji provodi Društvo "Naša djeca" iz Pleternice, pod nazivom "Svijet kroz dječje oči – 2. dio"

Content photo Content photo Content photo Content photo

Projekt “Svijet kroz dječje oči – 2. dio”

Večeras u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici predstavljen je projekt usmjeren podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece koji provodi Društvo “Naša djeca” iz Pleternice, pod nazivom “Svijet kroz dječje oči – 2. dio”, a u potpunosti je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. U sklopu projekta provode se kazališne, likovne, plesne, glazbene radionice te edukacije o pravima i zaštiti djece i obiteljska druženja.

– Ovim projektom Društvo “Naša djeca” Pleternica želi unaprijediti prava djece kroz provođenje edukativnih programa vođenih od strane stručne osobe. Kroz kazališne, glazbene, likovne i filmsko-kritičke radionice djeci se pruža stručna edukacija i prilika da kroz različite aktivnosti slobodno izražavaju i razvijaju svoje interese i talente te im se pruža mogućnost da kvalitetno provedu i ispune svoje slobodno vrijeme – rekla je Renata Matičević, predsjednica Društva “Naša djeca”.

U sklopu provedbe projekta partneri su Udruga djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju “Osmjeh” koja sudjeluje na svim glazbenim edukacijama i tako potiče socijalizaciju i komunikaciju djece na obostranu vrijednost njihovog druženja. Projekt će se provoditi kroz period od 12 mjeseci uz podršku grada Pleternice.

– Do sada je održana “Večer društvenih igara” na kojoj su se djeca družila uz društvene igre, a večeras održavamo prvu filmsko-kritičku radionicu za učenike četvrtih i petih razreda. Nakon odgledanog filma djeca će pomoću kviza usvajati znanja potrebna za kritičko promatranje filma – rekla je Rebeka Brekalo, asistentica na projektu.