Arhiva

Kristina Kožić – “Na ovaj način želimo djecu upoznati s parkom prirode, njegovim značenjem i potrebom da ga se čuva i zaštiti”

05-02-2016 • 00:00
Rva

U dječjem vrtiću „Radost“ Park prirode „Papuk“ promovirao je edukativne materijale namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Park prirode “Papuk”

U dječjem vrtiću “Radost” Park prirode „Papuk“ promovirao je edukativne materijale namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta. Riječ je o bojanki s motivima Parka prirode Papuk i slikovnici “Leptir i mrav”.

– Park prirode “Papuk” izdao je edukativne materijale, riječ je o bojanki s motivima Parka prirode “Papuk” i slikovnici naziva “Leptir i mrav”. Slikovnica priča predivnu priču koja se odvija na jednoj livadi na Papuku i govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare. Ova priča posebna je zbog toga što priča o leptiru koji je jako rijedak i u Hrvatskoj živi samo na tri lokacije. Ovim edukativnim materijalima želimo djecu upoznati s parkom prirode s njegovim značenjem i potrebom da ga se čuva i zaštiti, a slikovnica ima i svoj poučak, a to je da smo jedni drugima bitni i potrebni kroz cijeli život – rekla je Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode “Papuk”.

Kroz slikovnicu i bojanku istaknuli su kako uloga Parka nije samo zaštita prirode  već i edukacija o prirodi i kako je ovo  jedan od načina da najmlađe upoznaju koliko je važno očuvanje prirode koja nas okružuje.
U sklopu promocije učenice Katoličke gimnazije na oduševljenje djece uprizorile su mali kostimirani igrokaz i edukativnu radionicu.

Ovom prilikom domaćini su na poklon dobili  jedan set bojanki i slikovnica kako bi se kroz godinu mogli podsjetiti na Park prirode “Papuk” i njegove zanimljive stanovnike.