Arhiva

Goran Šutalo dobitnik međunarodne nagrade „Stvaratelji za stoljeća“

02-03-2016 • 00:00
Rva

U Dubrovniku će od 4. do 6. ožujka biti održan Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva „300 NAJBOLJIH“. Riječ je o događanju čiji je primarni cilj promocija važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj.

Content photo Content photo

U Dubrovniku će od 4. do 6. ožujka biti održan Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva „300 NAJBOLJIH“. Riječ je o događanju čiji je primarni cilj promocija važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj

U Dubrovniku će od 4. do 6. ožujka biti održan Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva „300 NAJBOLJIH“. Riječ je o događanju čiji je primarni cilj promocija važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj.

„Organizator ovog događanja – Međunarodni ekonomski forum (MEF) „PERSPEKTIVE“ sa sjedištem u Dubrovniku, u suradnji s mnogobrojnim partnerima očekuje sudjelovanje oko 150 poduzetnika iz desetak zemalja Srednje i Jugoistočne Europe. Dakako, među njima mogu se pronaći mnogi od ponajboljih i veoma uspješnih poduzetnika i menadžera“, poručio je ovom prilikom prof. dr. Jugoslav Jovičić, iz Bosne i Hercegovine, predsjednik Programskog savjeta Summita.

Promovirati kulturu poduzetništva, usmjeriti pažnju javnosti na uspješne poduzetničke pothvate te nagraditi one najbolje kao i sve one koji doprinose njegovom napretku, srž je aktivnosti Summita. U tom duhu, po drugi put ove bit će dodijeljene prestižne nagrade i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ za doprinos razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe.

O ovom iznimnom projektu, prof. dr. Siniša Zarić, predsjednik međunarodnog neovisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“, kojeg sačinjava 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz devet europskih zemalja, izjavio je: „I ove godine, nagrade i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ ići će u ruke onih najzaslužnijih. Svi oni su heroji današnjice, ali i sutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Iznimno sam zadovoljan što će i ove godine nagrade „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ otići u desetak zemalja te biti dodatni poticaj laureatima u stvaranju na opću dobrobit“.

Jedan od laureata ove je godine i Goran Šutalo, vlasnik tvrtke Color emajl d.o.o. iz Požege, koji će se tako naći u društvu Branka Roglića, vlasnika „ORBICO“ grupe Zagreb (Hrvatska) koja, uz promet od jedne milijarde eura sa 18 poduzeća posluje u 17 zemalja Europe, te drugih uspješnih poduzetnika iz Slovenije, Makedonije, Njemačke, Austrije i drugih europskih zemalja.

Svoj dolazak najavili su i predstavnici resornih ministarstava zemalja u regiji te članova diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.