Arhiva

[FOTO]Vallis Aurea osvojila 25. Božićni malonogometni turnir

07-01-2016 • 00:00
Rva

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc sinoć je odigrana završnica 25. Božićnog malonogometnog turnira „Požega 2015“ u kategoriji fonda nagrada.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

25. Božićni malonogometni turnir

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc sinoć je odigrana završnica 25. Božićnog malonogometnog turnira „Požega 2015“ u kategoriji fonda nagrada. U finalu su ekipe Vallis Aurea i Caffe bar Rubikon odigrali utakmicu u visokom ritmu i s puno uzbuđenja posebno pri kraju susreta.

U prvom poluvremenu ekipa Rubikona stvorila je više prilika i dvije minute prije kraja pogotkom Nikole Ellera na odmor odlaze s golom prednosti.
Početkom drugog dijela Nikola Eller postiže svoj drugi pogodak i tada se činilo da će Rubikon obraniti prošlogodišnji naslov.

Mario Majstorović u 35. minuti smanjuje rezultat na 1:2 i donosi nadu svojim suigračima. Samo minutu prije kraja Josip Jakovljević sa desetak metara postiže pogodak za 2:2 i donosi svojoj ekipi priliku da dođu do naslova izvođenjem penala.

Već u prvoj seriji vratar Ivan Petković obranio je penal igraču Rubikona Dariu Terziću. Josip Jakovljević postiže pogodak i donosi prednost Vallis Aurei od 3:2. Sigurni izvođači penala nakon toga su bili i Matej Ivanović za Rubikon kao i Tomislav Valentić za Vallis Aureu. U posljednjoj seriji za Rubikon je zabio Tomislav Kotorac, a kada je penal sigurno izveo i Mario Majstorović moglo je početi veliko slavlje igrača Vallis Auree i njihovog voditelja Pere Živkovića.

Ekipa Vallis Aurea prvi put nastupa pod ovim imenom na požeškom turniru i odmah je uspjela osvojiti naslov pobjednika. Dugi niz godina nastupaju na požeškom turniru, a sada su zajedno okupljeni u ekipu koja je ostvarila odličan rezultat.

Osim pehara za 2. mjesto još je jedan trofej pripao igračima Rubikona i to Dariu Terziću koji je s 9 postignutih pogodaka najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira.

Za najboljeg vratara proglašen je Ivan Petković iz Vallis Auree dok je njegov suigrač Tomislav Valentić izabran za najboljeg igrača turnira.

Vallis Aurea je osvojila nagradu od 20 tisuća kuna, a Rubikon je nagrađen sa 10 tisuća. Pehare i nagrade ekipama kao i trofeje najboljim pojedincima u ime organizacijskog odbora uručio je predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović.

Prije finalne utakmice slavonskobrodska ekipa Percom dostava plina s uvjerljivih 5:1 pobijedila je Caffe bar Vertigo u utakmici za 3. mjesto. Percom je osvojio 5 tisuća kuna, a Vertigo 2.5 tisuća. Nagrade i pehare u ime organizatora uručio im je glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović.