Arhiva

[FOTO] Siniša Cmrk predstavio svoju novu knjigu „Zvrk domaćinstvo: Zapise mačka Pisa u stihoPisu“

07-12-2016 • 00:00
Rva

Nekada poznati televizijski voditelj, a danas dječji pisac Siniša Cmrk ponovno je posjetio Osnovnu školu „Dobriša Cesarić“. Glavni povod njegova drugog posjeta bila je promocija novog djela pod nazivom „Zvrk domaćinstvo: Zapisi mačka Pisa u stihoPisu“.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Siniša Cmrk po drugi put posjetio školu OŠ „Dobriša Cesarić“

Djelo je namijenjeno dječjoj i odrasloj publici, a napisano je u čast Grigoru Vitezu, Zvonimiru Balogu, Paji Kanižaju, Luki Paljetku i još ponekim učiteljima koji su samome autoru kroz djetinjstvo i život otvarali vrata mašte.


Siniša Cmrk je na sebi svojstven način predstavio učenicima knjigu. Atmosfera je bila dinamična i gromoglasna, uz obilje dječjeg smijeha i autorove neiscrpne energije. Nakon predstavljanja knjige, učenici 5.c razreda i članovi Medijske skupine družili su se s autorom i razgovarali.

U razgovoru su saznali mnogo zanimljivosti iz autorovog života, na primjer, pjesničke slike koje se nalaze u stihovima ove knjige autor slaže u glavi od djetinjstva; životinje igraju značajnu ulogu u njegovu životu pa je tako i ova knjiga nastala zahvaljujući jednome velikome žutom mačku s kojim autor za vrijeme zajedničke šetnje razmjenjuje iskustva.


Siniša Cmrk bio je ugodno iznenađen razgovorom koji su vodile Lara Biželj i Nika Sabljak, a sudjelovali su još i Patrik Karačić, Josip Zubović, Marija Krajinović, Josip Kalem, Petra Vukelić.Tu su još bili naši snimatelji Dino Bogdanović, Vjekoslav Sesar, Leon Drašković i Toni Baričić, fotografi Ante Poljaković i Klara Zubić te snimatelj tona Bruno Pandžić. Siniša Cmrk učenike je pohvalio za izvrsnu pripremljenost i profesionalnost, ali i radost i vedrinu koju su širili.

Susret je oraspoložio sve učenike  i vesele se  novom susretu s ovim energičnim dječjim piscem. Veliko hvala učiteljici Mariji Mrkojević na proslijeđenim informacijama i fotografijama.