Arhiva

[FOTO] Karavana sjećanja stigla je u Požegu

16-11-2016 • 00:00
Rva

Dočekali su ih domaćini MK „Independent“ i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, gdje su na Trgu 123. brigade zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Dočekali su ih domaćini MK „Independent“ i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, gdje su na Trgu 123. brigade zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima.

Karavana bikera koja je krenula s Korčule prema Vukovaru pod geslom „Zajedno u ratu, zajedno u miru stigla je večeras u Požegi, ovoga puta brojnija no ikada do sad. Dočekali su ih domaćini MK „Independent“ i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, gdje su na Trgu 123. brigade zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima.

– Ovo je deveta karavana i 25. obljetnica sjećanja na žrtvu Vukovara i mislim da nas se najviše skupilo ove godine. Peti dan smo na putu ima nas više od 200, vozimo od juga do istoka Hrvatske i tako odajemo počast braniteljima koji su svoje živote dali da bi smo mi danas imali slobodnu Hrvatsku. Nažalost, zaustavljamo se na puno mjesta kako bismo zapalili svijeće i pomolili se za njihove duše. Ma koliko teško bili i koliko god da je hladno nikada nam neće biti onako teško kao što je bilo njima – rekao je Đani Radovanović, predsjednik korčulanske Korkyre.

– Zahvalan sam svim dobrim ljudima, ovim zaljubljenicima u motore koji imaju plemeniti cilj da se Vukovar ne zaboravi. Stradanja hrvatskog naroda u Vukovaru uspjeli su na ovaj način približiti građanima i pokazati što oni svojom voljom kroz sve ove godine uspijevaju napraviti. Svojim obilaskom mjesta stradavanja i svojom plemenitošću daju doprinos u očuvanju digniteta Domovinskog rata – poručio je gradonačelnik Neferović, poželjevši bikerima ugodan boravak u Požegi.

Sudionicima karavane domaćini su pripremili okrepljujuću slavonsku večeru, a nakon odmora čeka ih još nekoliko postaja do konačnog cilja.