Arhiva

Rudeš osvojio turnir – “Slavonija i Slavija su ostavile dobar utisak”

03-08-2015 • 00:00
Rva

Nogometni turnir "Stjepan Zdenko Šivo" u Pleternici osvojila je ekipa  Rudeša koja je u finalu savladala Sesvete, a gledatelji su jučer njaviše uživali u lokalnom okršaju  pred početak sezone. Slavonija je u napetoj utamici savladala Slaviju 2:1.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

“Turnir Stjepan Zdenko Šivo”

Nogometni turnir “Stjepan Zdenko Šivo” u Pleternici osvojio je Rudeš koji u jučerašnjem finalu savladao Sesvete s rezultatom 4:1, u borbi za treće mjesto Slavonija savladala Slaviju s tijesnih 2:1. Strijelci za Slavoniju bili su Aleksandar Darmopil i Mile Pavelić dok je, za domaćine zabio Josip Jakovljević. Gostujući drugoligaši su prekjučer savladali domaće ekipe iz Pleternice i Požege koje su pružile dobar otpor pa treneri Bognar i Bakula nisu bili nezadovoljni. Slavija je izgubila s 0:2 od Sesveta, a Slavonija je u jednom trenutku i vodila, ali je izgubila je od Rudeša s rezultatom 2:3.

– Mislim da smo se već par puta iskazali što se tiče domaćinstva, a što se tiče rezultatskog dijela. Možda je on u ovom trenutku i realan u odnosu na to kako su ekipe posložene igrački. Utakmice smo shvatili kao prave pripremne, teretili smo igrače maksimalno. Uočili smo greške koje ćemo nastojati ispraviti tijekom drugog dijela priprema. Generalno sam zadovoljan prvim poluvremenom utakmice protiv Sesveta, onda smo malo pali u igri kad smo napravili rotacije jer nemamo širinu kvalitetnih igrača. Imamo mladih i perspektivnih s kojima treba raditi i dati im priliku. Što se tiče današnje utakmice, mogla je biti rezultatski i na drugu stranu. Slavonija je zasluženo pobijedila, svoje je šanse iskoristila, mi nismo i rezultat je realan – rekao nam je Dalibor Bognar, trener NK Slavije.

– Zadovoljan sam s ova dva dana. Ispunili smo ono zbog čega smo došli. Imali smo dvije objektivno jače ekipe Rudeša i Sesveta koji su zasluženo prvi i drugi, mi smo zasluženo treći. Utakmica protiv Slavije nam je bila dobar pokazatelj na čemu smo u sljedećem prvenstvu. Igrači Slavije su naši dobri susjedi i prijatelji, ali na terenu smo žestoki protivnici. Evo, već treću utakmicu zaredom smo dobili. Mislim da smo trenutno bolja momčad – komentirao je trener Slavonije Marijan Bakula.

– Prvo bih se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i jako dobroj organizaciji turnira. Što se tiče same igre, osvojili smo prvo mjesto, ali ja sam realist i znam da je najbitnije kad uđe delegat u kućicu. Uvijek je lijepo pobijediti, bolje nego izgubiti, ali je bitno da smo svjesni gdje smo u kojem trenutku, na koji način treniramo i igramo. Mislim da smo se prvo poluvrijeme nosili ravnopravno sa Sesvetama, naravno kad je u drugo poluvrijeme ušla dodatna kvaliteta koju imamo pobijedili smo. To ne znači puno, kad krenemo igrati prvenstvo to će biti neka druga priča. U svakom slučaju drago nam je dolaziti ovdje. Imamo prijatelje iz ovog područja koji stalno dolaze na utakmice Rudeša. Ovo je jednostavno najmanji mogući način na koji se možemo zahvaliti. Nadam se da će NK Rudeš svake godine dolaziti na ovaj lijepi turnir – izjavio je Željko Sopić, trener NK Rudeša koji je osvojio prvo mjesto

Pomoćni trener Sesveta Edin Mujčin ima velike veze s Požeštinom i trenerom Bognarom. I on je bio bun velike hvale za turnir “Stjepan Zdenko Šivo”, ali i za domaće ekipe koje su se dobro iskazale protiv drugoligaša.

–  Igrao sam dvije godine u Kamen Ingradu. Uvijek se osjećam ugodno ovdje, čak mi je i supruga iz Velike. Ovaj kraj mi je vrlo drag i snjime me veže veliko prijateljstvo. Dalibor Bognar je bio i stručnom stožeru u Kamenu tako da stvarno dosta ljudi poznajem. Slavonija i Slavija su ostavile dobar utisak, pogotovo Slavija jer je dosta slabija od prošle godine nakon odlaska igrača. Međutim, jučer su nam pružili dobar otpor. Slavonija je čak i vodila protiv Rudeša. Nije to bila tako velika razlika u ova dva dana. Danas je Rudeš bio puno bolji i kvalitetniji od nas, pripremljeniji. Mislim da su zasluženo pobijedili. Možemo samo čestitati puno boljem Rudešu. Pripreme traju, trebamo se okrenuti završnim treninzima i uigravati ekipu. Pozdravljam sve slušatelje vašeg radija i prijatelje koje nisam uspio sresti  – izjavio je Edin Mujčin.