Arhiva

Razglednice koje su zaustavile vrijeme

11-12-2015 • 00:00
Rva

U četvrtak 17. prosinca bit će predstavljena publikacija "Pozdrav iz Požege" i stare razglednice i fotografije Požege.

Content photo
00:00
Content photo
00:00

U četvrtak 17. prosinca bit će predstavljena publikacija “Pozdrav iz Požege” i stare razglednice i fotografije Požege.

Povodom 250-te obljetnice od proglašenja Požege slobodnim i kraljevskim gradom, Požežanima će biti predstavljena publikacija „Pozdrav iz Požege“ koja na 150 stranica sadrži više od 200 razglednica koje su 2009. godine bile izložena i na izložbi „Požega u zlatno doba razglednica“, najavila je Lidija Ivančević Španiček, viša kustosica muzeja.

Publikacija će biti predstavljena u muzeju, 17. prosinca u 19 sati, a od 18,30 će joj prethoditi još jedan zanimljiv događaj „Zaustavljeno vrijeme“, kojega su pripremili Zaljubljenici u stare razglednice i fotografije Požege.

“Sve je nastalo na inicijativu učenika, Karla Mačeka, koji je pokrenuo stranicu „Grad Požega na starim razglednicama“ i koji je došao na ideju ovog događaja, promocije stranice ali i starih razglednica privatnih kolekcionara”, rekao je profesor povijesti i arheologije Goran Đurđević.

Još jedna atrakcija tijekom večeri bit će golema statua fra Luke Ibrišimovića s kojom će se posjetitelji moći fotografirati, a najuspješnije fotografije će biti nagrađene. Bit će priređen i mali igrokaz koji će sve nazočne uvesti u priču požeških razglednica.