Arhiva

Prijedlog proračuna za 2016. je 121 milijun kuna, pogledajte gdje se planira utrošiti

25-11-2015 • 00:00
Rva

Gradsko vijeće Grada Požege okupit će se ponovno nakon svega sedamnaest dana, da bi donijelo proračun za 2016. godinu

Gradsko vijeće Grada Požege okupit će se ponovno nakon svega sedamnaest dana, da bi donijelo proračun za 2016. godinu

Gradsko vijeće Grada Požege okupit će se ponovno nakon svega sedamnaest dana, da bi donijelo proračun za 2016. godinu.

Samo dan nakon posljednje sjednice iz Grada su najavljene investicije vrijedne oko 35 milijuna kuna, za koje se planiraju zadužiti kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Tako su ukupni rashodi proračuna u sljedećoj godini očekivani u iznosu od 121 milijun kuna, dok bi prihodi iznosili oko 92 milijuna kuna. Usporedbe radi, ovogodišnji proračun je nakon nedavnog rebalansa planiran na iznos od 77,4 milijuna kuna.

Polovina rashoda proći će kroz Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje, a najveća stavka je uređenje Trga Sv. Terezije, za što je planirano 12,5 milijuna kuna ili više od 10% ukupnog godišnjeg gradskog proračuna. Za rekonstrukciju Gradskih bazena u prijedlogu proračuna predviđeno je gotovo 9 milijuna kuna, a za izgradnju novog vrtića na Prauljama prvih 6 milijuna kuna. U sljedeću fazu izgradnje Gradske knjižnice i čitaonice trebalo bi u 2016. godini biti uloženo daljnjih 3 milijuna kuna.

U sustav javne rasvjete zbog energetske učinkovitosti te izgradnju reciklažnog dvorišta planirano je investiranje u iznosu od 3,5 milijuna kuna te u izgradnju i dodatna ulaganja u prometnice i mostove daljnjih 4,5 milijuna kuna.

Upravni odjel za europske integracije u svoj plan je uvrstio projekt rekonstrukcije Gradskog muzeja u okvirnom iznosu od 5 milijuna kuna, izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Industrijskoj ulici također u iznosu od 5 milijuna kuna te 3 milijuna kuna za izgradnju rekreacijskog centra u Vidovcima. Za tekuće „soft“ projekte planirana su sredstva u iznosu od oko 2 milijuna kuna.

POGLEDAJTE CIJELI PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2016. GODINU

Odluku o zaduženju trebat će potvrditi većina prisutnih vijećnika, dok će za potvrdu proračunu trebati više od polovice svih vijećnika ili najmanje 11 glasova.

Uz ove dvije glavne točke na dnevnom redu 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Požege naći će se i prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o bratimljenju Grada Crikvenice i Grada Požege, Odluka o sklapanju sporazuma u svezi uređenja suvlasničkih odnosa dugogodišnjeg spora oko Gradskog muzeja te prijedlog nove izmjene Odluke o visini spomeničke rente.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Požege planirana je za četvrtak 3. prosinca s početkom u 16 sati.