Arhiva

Općina Velika dodjelila 52 stipendije studentima

28-12-2015 • 00:00
Rva

Danas je općina Velika dodijelila 52 nove stipendije, stipendisti će mjesečno primati 400 kuna. Za stipendije općina Velika će iz proračuna izdvojiti 200 tisuća kuna.
 

Content photo Content photo Content photo

Iz proračuna će izdvojiti 200 tisuća kuna za stipendije

Danas je općina Velika dodijelila 52 nove stipendije, stipendisti će mjesečno primati 400 kuna. Za stipendije općina Velika će iz proračuna izdvojiti 200 tisuća kuna.

– Drago mi je da već kroz nekoliko godina ovaj projekt opstaje upravo zbog svih vas. Nadam se da će vama i vašim roditeljima stipendije olakšati život i pomoći vam pri školovanju. U početku je planirano 30 stipendija po 500 kuna, no teško je bilo podvući crtu pa smo odlučili dodijeliti 52 stipendije u iznosu od 400 kuna. Ja od vas ne tražim ništa, samo pomoć, kada su u pitanju vaše ideje, razmišljanja i rješenja, slobodno se javite, da vidimo što možemo zajedno napraviti – rekao je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Dora Grbavac, studentica prve godine molekularne biologije na PMF – u Zagrebu ove godine na natječaju za stipendije ostvarila je najveći broj bodova.


– Stipendija će mi puno pomoći za svakodnevne studentske troškove. Troškovi studiranja i stanovanja u Zagrebu su dosta veliki, tako da je svaka pomoć dobrodošla. Ujedno ovo je i priznanje da se trud i učenje isplate. Drago mi je da sam dobila stipendiju jer to će i roditeljima smanjiti troškove moga školovanja.

– Student sam četvrte godine medicine u Zagrebu, stanujem u stanu i ova stipendija će uvelike olakšati studentski život . Pomoći će pri plaćanju stanarine i režija, a samim tim i mojim roditeljima će biti lakše. Zahvalio bi Općini što pomaže i podržava svoje studente – rekao nam je Gordan Adžić.

Za sljedeću godinu načelnik Boban je najavio da će općina Velika uz stipendije i darove za novorođenu djecu, pomoći u kupovini knjiga za sve osnovnoškolce s područja Općine.

– S ravnateljima škola u Velikoj i Trenkovu dogovorit ćemo model sufinanciranja, da knjige koje se ne mogu iskoristiti iz prethodnih godina kupi općina Velika – najavio je Boban.