Arhiva

“Nama je prvenstveni cilj stvoriti kvalitetne i odgovorne mlade ljude”

11-12-2015 • 00:00
Rva

Škola nogometa grada Požege započela je s radom u srpnju prošle godine i nakon godinu i pol rada ostvaruju vrlo dobre rezultate. U školu je uključeno 300-tinjak djece koja redovno treniraju u više dobnih skupina, od 4 do 18 godina.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Škola nogometa grada Požege

Škola nogometa grada Požege započela je s radom u srpnju prošle godine i nakon godinu i pol rada ostvaruju vrlo dobre rezultate. U školu je uključeno 300-tinjak djece koja redovno treniraju u više dobnih skupina, od 4 do 18 godina.

– Prije godinu i pol smo započeli s ovim projektom i to je bilo nešto sasvim novo u požeškom sportu. S odmakom od godinu i pol možemo reći da su rezultati vidljivi, iznenađeni smo interesom djece koja sudjeluju u ovom programu. Najveći broj djece imamo u najmlađim dobnim skupinama koji svoje prve nogometne odnosno sportske korake prave baš u našoj školi. Trenutno djecu trenira 13 nogometnih trenera koji ih ne uče samo nogometu nego i kroz pedagoški rad im pokušavaju usaditi vrijednosti koje će im koristiti tijekom cijelog života. U ovom periodu napravljeno je puno, ali uvijek ima mjesta za napredak, treneri su mladi i oni se kroz školu uče i napreduju s djecom – rekao je Krunoslav Prpić, predsjednik ŠNK “Slavonije”.

Škola nogometa formirana je dogovorom između dvaju nogometnih klubova „Slavonije“ i „Požege“ te Požeškog sportskog saveza.

– U sustavu Škole nogometa imamo deset kategorija, najmlađa kategorija okuplja se u sportskoj igraonici to su djeca u dobi od pet i šest godina. Zatim tu su limači 1, 2 i 3 gdje su djeca starosti od 6 do 10 godina,  to je bazna škola nogometa u kojoj sudjeluje 150 djece. Mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori su u sustavu natjecanja kroz kvalitetnu i županijsku ligu. Odigravamo sa svim uzrastima puno utakmica, ali uz dobru suradnju s Upravom i gradom Požegom ostvarujemo ciljeve koji su zacrtani na samom početku projekta – rekao je Mariom Raguž, voditelj Škole nogometa.

Rezultati Škole nogometa na zavidnoj su razini, na konačnom zbroju kvalitetne lige kao najelitnijem regionalnom natjecanju Slavonije i Baranje zauzeli su drugo mjesto, odmah iza Škole nogometa Osijek što je veliki rezultata s obzirom na to da je Osijek prvoligaški klub.

– Za ovakve rezultate moralo se poklopiti puno toga, na sreću kod nas se upravo to i dogodilo i uz odlične trenere svakim danom napredujemo. Nama je prvenstveni cilj stvoriti kvalitetne i odgovorne mlade ljude, odgojno obrazovna komponenta je jako bitna stavka. Samo učenje nogometa je uključeno u taj proces, želimo ih naučiti kako se ponašati na terenu, ali i izvan njega. Ovo je škola i iz nje moraju izaći s određenim znanjima – istaknuo je Mario Raguž.

Kroz period od četiri do pet godina očekuju se pravi rezultati rada, da djeca stasaju u prave nogometaše koji će moći igrati u seniorskim postavama dva požeška kluba, ali i u drugim hrvatskim klubovima što ne bi bilo iznenađenje s obzirom na ovaj sveobuhvatan program.

Svim polaznicima škole nogometa njihovi treneri poklonili su slatke pakete za nadolazeće blagdane.