Arhiva

[FOTO] Humanitarni projekt za poboljšanje infrastrukture u školi Julija Kempfa za djecu s posebnim potrebama

13-12-2015 • 00:00
Rva

U organizaciji udruge „Mogu sve“ danas je  u sportskoj dvorani „Sokol“ održan humanitarni projekt, s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju rampe za invalide u OŠ „Julija Kempfa.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Udruga “Mogu sve”

U organizaciji udruge „Mogu sve“ danas je u sportskoj dvorani „Sokol“  održan humanitarni projekt, s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju rampe za invalide u OŠ „Julija Kempfa. Posebne razredne odjele u školi trenutno pohađa 41 učenik, a infrastruktura na samom ulazu u školu nije prilagođena njihovim potrebama.

Program se sastojao od dva dijela, prvi dio je održan u dvorani „Sokol“ gdje su se kroz zabavne i sportske igre družila djeca i roditelji, a potom je svu djecu prigodnim slatkim poklonima darivao Djed Božićnjak.

– Udruga „Mogu sve“ iz Zagreba organizirala je zabavni program za djecu i druženje s djedom Božićnjakom, a poslije toga humanitarni turnir u Beli u OŠ „Julija Kempfa“ sva prikupljena sredstva donirat će našoj školi za poboljšanje infrastrukture u školi za djecu s posebnim potrebama, odnosno za izgradnju nove rampe za invalide. Ovo je prvo ovakvo događanje i nadamo se da ćemo skupiti dovoljno novca, kako bi na proljeće imali novu rampu. U školi se trudimo osigurati jednake uvjete svim našim učenicima – istaknula je Kornelija Sabljić ravnateljica OŠ „Julije Kempf“.

U drugom dijelu organiziran je humanitarni turnir u Beli na kojem je sudjelovalo tridesetak parova i svojim donacijama su pomogli ovu akciju. Pobjednici turnira su Željko Sliško i Mario Tukonić.

– Ovo je prvi puta da u Požegi organiziramo predbožićno događanje i jako nam je drago što su nas podržali grad i Turistička zajednica grada Požege. Svakodnevno promičemo inkluziju osoba s invaliditetom u društvo – rekla je Anja Mihaljević, predsjednica udruge „Mogu sve“.

Požežani su se još jednom odazvali u velikom broju, donacijama je skupljeno 3 tisuće kuna.