Arhiva

Đurović nezadovoljan postavljenim mikro asfaltom na području županije

24-02-2015 • 00:00
myzone

„Još samo nedostaje natječaj za bojanje, pa da nađu nekoga tko će ofarbati ovakve ceste“

00:00

„Još samo nedostaje natječaj za bojanje, pa da nađu nekoga tko će ofarbati ovakve ceste“

Postavljanje mikro asfalta na području Požeško-slavonske županije bila je tema o kojoj je danas govorio saborski zastupnik HDSSB-a Dražen Đurović. On je prije mjesec dana u Saboru na aktualnom satu premijeru Milanoviću postavio pitanje o izradi mikro asfalta na dionici državne ceste 38 kroz našu županiju, smatrajući da je stanje nakon izvedenih radova lošije nego prije radova.

Hrvatske ceste raspisale su nabavu za četiri hrvatske regije, ukupne vrijednosti 37 milijuna kuna. Na sva četiri natječaja izabran je isti izvođač radova, GPP Mikić iz Omišlja.

Đuroviću je na pitanje odgovoreno iz Vlade, a s odgovorom je izrazito nezadovoljan.

Smatra da je dionica Brestovac – Završje također u očajnom stanju, gorem nego prije radova. Đurović je zapitao načelnika Općine Brestovac Zdravka Mandića i župana Alojza Tomaševića jesu li oni zadovoljni radovima ili samo njemu smeta loša izvedba.

„Hrvatske ceste zadužuju se na teret državnog proračuna za radove koji su izrazito problematični i štetni. Pitam se tko je mogao utvrditi da je dionica Brestovac – Završje učinjena sukladno struci“, dodaje Đurović.

Traži da se provede analiza svih poslova koji su učinjeni na mikro asfaltiranju na prostoru cijele Hrvatske, jer postoje i primjeri u drugim županijama, gdje je također bilo prosvjeda i zamjerki na način izvođenja radova.

„Još samo nedostaje natječaj za bojanje, pa da nađu nekoga tko će ofarbati ovakve ceste. Dosta je bilo neodgovornosti prema javnim interesima“, zaključuje Đurović.