Arhiva

Darivanje ispunjava srce i dušu srećom, mirom i blagoslovom

24-11-2015 • 00:00
Rva

Volonteri Župnog Caritasa župe sv. Terezije Avilske u kreativnoj božićnoj radionici rade punom parom i pripremaju mnoštvo božićnih ukrasa za prodajne akcije u kojima skupljaju materijalnu pomoć za potrebite župljane uoči Došašća i božićnih blagdana.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Božićna radionica

Volonteri Župnog Caritasa župe sv. Terezije Avilske u kreativnoj božićnoj radionici rade punom parom i pripremaju mnoštvo božićnih ukrasa za prodajne akcije u kojima skupljaju materijalnu pomoć za potrebite župljane uoči Došašća i božićnih blagdana.

– Sav ovaj rad nas veseli, jer se međusobno družimo, molimo i osjećamo se korisnima u našoj župnoj zajednici. Imamo 15-ak vrlo aktivnih volontera koji sudjeluju na ovoj božićnoj radionici, koji izrađuju brojne božićne ukrase, adventske vijence, svijećnjake, oslikavaju staklo i svijeće, pakuju pšenicu  svatko prema svojim afinitetima. Velika pomoć su i brojne župljanke koje se rado odazivaju akciji pečenja kolača tijekom adventa. Svi volonteri ulažu puno truda i rada, ali to se uvijek višestruko vrati, kada vidite osmjeh, sreću i radost na licima onih kojima ste uspjeli barem malo pomoći to je osjećaj koji bi trebao osjetiti svatko – rekao nam je Ivica Grgić, voditelj župnog Caritasa.

Svi božićni ukrasi koji su izrađeni, biti će ponuđeni župljanima i građanima, a sakupljeni novčani prilozi idu za potrebite u župi.

Župni Caritas uoči Došašća i božićnih blagdana i ove će godine pripremiti 65 paketa koji će biti podijeljeni potrebitima. Kao i svake godine u paketima će se naći osnovne prehrambene namirnice, a nadaju se da će se u paketima naći i pokoja sitnica za najmlađe kako bi i njima uljepšali blagdansko ozračje.

Kako ističu svi volonteri najveća sreća za njih je kada prodajom svoji radova skupe novac, slože pakete i osjete što znači doći u obitelj i donijeti radost Božića. Svi ističu kako činom darivanja onih kojima je to najpotrebnije ispunjava njihovo srce i dušu srećom, mirom i blagoslovom. Prekrasan je osjećaj darivati nekoga, pokazati mu da nam je stalo do njega i da postoji netko tko misli na njih.

Djelatnici i volonteri brinu o obiteljima s više djece i nemoćnim osobama, a i svim ostalim članovima zajednice koji su u bilo kakvoj potrebi jer ponekad nije potrebno materijalno, nego samo topla ljudska riječ, briga i pažnja pogotovo u ovo blagdansko vrijeme.

– Bazirani smo najčešće na obitelji, međutim iz godine u godinu sve je više samaca, posebno starije životne dobi, koji trebaju našu pomoć. Primaju malu mirovinu ili socijalnu naknadu od koje ne mogu podmiriti ni osnovne životne troškove. Prije šest godina imali smo 16 obitelji danas ih je 65, s više od sto članova od čega je sedamdesetak djece. Kroz ovakve radionice trudimo se osigurati svima barem malu pomoć kako bi im blagdani bili ljepši – istaknuo je Ivica Grgić.