Društvo

Revija pasa u Kutjevu: Najmanji pobjednici su Tena i Tinki, a u velikoj kategoriji Hrvoje i Skar

08-07-2024 • 08:23
Rva
Revija pasa je ove godine imala dvije kategorije, Vlasnik i pas te novu kategoriju Dijete i pas koja je posebno oduševila sve prisutne na Športsko rekreacijskom centru u Kutjevu.

Po drugi puta održana je Revija pasa „Vlasnik i pas“ u Kutjevu, u organizaciji Kinološke udruge Požega i Grada Kutjeva, a u sklopu programa Kulturno ljeto u Kutjevu. Revija pasa je ove godine imala dvije kategorije, Vlasnik i pas te novu kategoriju Dijete i pas koja je posebno oduševila sve prisutne na Športsko rekreacijskom centru u Kutjevu.

Na samom početku sve je pozdravio gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir koji je istaknuo kako mu je ova manifestacija jedna od dražih te podsjetio na stare poslovice „tko ne voli pse, ne voli ni ljude“ te onu najvažniju da je pas čovjekov najbolji prijatelj.

Predsjednik Kinološke udruge Požega Danijel Gelenčir također je pozdravio sve prisutne te otkrio kako će žiri je svoje ocjene donositi u nekoliko kategorija, poslušnost, vodljivost, ljepota, posebne vještine, opći dojam i ukupna ocjena.

„Naša Kinološka udruga Požega bavi se uzgojem čistokrvnih pasmina, ali podržavamo i sve druge manifestacije vezane za naše četveronožne ljubimce. Organiziramo nekoliko manifestacije, najzanimljivija je zasigurno Nacionalna izložba pasa koja nam slijedi 18. kolovoza u Požegi“, rekao je Gelenčir.

U pauzi predstavljanja vlasnika i njihovih pasa, prikazana je pokazna vježba poslušnosti koju su pokazale Brita i njezina vlasnica Sandra Križanović, voditeljica Škole za pse „Vallis Aurea Canis Kutjevo“, a kojima je u vježbi pomogla najmanja skupina Rukometnog kluba Kutjevo. Osim toga, na Reviji pasa predstavila se i Udruga Srce lutalica iz Frkljevaca. Oni su došli s nekoliko pasa koji su bili spremni pronaći nove vlasnike i svoj stalni dom.

Za sve sudionike osigurani su poklon paketi od strane Husse Hrvatska, a na kraju su proglašeni i najbolji koji su zaslužili prigodne nagrade. Prema ocjeni stručnog žirija u kategoriji Dijete i pas prvo mjesto zaslužili su petogodišnja Tena i njezin pas Tinki, drugo mjesto osvojili su Anastazija i Šeri, dok je treće mjesto pripalo Kristijanu i Astonu. U kategoriji Vlasnik i pas prvo mjesto pripalo je Hrvoju Muževiću i Skaru, drugo mjesto osvojile su Marija i Šeri, dok je treće mjesto pripalo Jeleni i Eniji.

Fotogalerija