Kultura

“Gostioničarka” oduševila publiku u Kutjevu!

13-03-2024 • 07:52
Rva
Na rođendan Gradskog kazališta Požega, 10. ožujka, predstava "Gostioničarka" gostovala je u Kutjevu

Na rođendan Gradskog kazališta Požega, 10. ožujka, predstava “Gostioničarka” gostovala je u Kutjevu, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj Kinodvorani. Da je interes publike bio izuzetno velik, dokazuje kratko vrijeme koje je bilo potrebno da se ulaznice rasprodaju.

Riječ je o jednoj od najrenomiranijih predstava u Hrvatskoj, režiranoj od strane Davora Svedružića, koja donosi priču o vedroj i pametnoj gostioničarki koja privlači različite prosce. Predstava je obogaćena duhovitim dijalozima i neočekivanim situacijama. Radnja se odvija u sredini prošlog stoljeća u jednom malom slavonskom gradu. U skromnom pansionu okupilo se raznovrsno društvo, a Ruža, ljupka i šarmantna vlasnica pansiona, svojom pozitivnom energijom osvaja sve goste.

Izuzetak je jedan gost koji gaji potpuno drugačije mišljenje o ženama, uključujući i Ružu koja se odlučuje na zavodljivu igru kako bi mu dokazala da nije imun na ženski šarm. Glumci su briljantno iznijeli komične zaplete uz ples, gestikulacije, mimiku i akrobacije. Tema muško-ženskih odnosa dodatno je začinjena smiješnim situacijama i dinamičnom izmjenom prizora, što je oduševilo i zabavilo publiku u prepunoj dvorani.

Na kraju predstave, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, čestitajući 29. rođendan Gradskom kazalištu Požega. Bila nam je iznimna čast ugostiti ovu legendarnu predstavu u Kutjevu, koja je sigurno doprinijela kulturnom bogatstvu našeg grada. Nadamo se nastavku suradnje između Grada Kutjeva i Gradskog kazališta Požega, piše Kutjevački.hr.

VEZANI ČLANAK

Uz dvije osvojene nagrade nastavlja se slavljenička atmosfera u Gradskom kazalištu Požega

VEZANI ČLANAK

Najavljeni 3. Dani požeškog kazališta „…jer ožujak je kazališni slavljenički mjesec!“