Scena

Otvorenje Adventa u Požegi: Evo što sve možemo očekivati u subotu!

30-11-2023 • 08:17
Rva
Požega će tijekom adventskih dana postati mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja kojeg donosi bogatim programom namijenjenim svim uzrastima, u samom centru grada.

Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 2. prosinca 2023. godine do 7. siječnja 2024. godine temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa. Požega će tijekom adventskih dana postati mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja kojeg donosi bogatim programom namijenjenim svim uzrastima, u samom centru grada, u parku Pod gradom i na prostoru bivšeg atletskog stadiona. Što nas sve očekuje najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Službeni program počinje 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Trgu svete Terezije, nakon večernje svete mise

„Program započinjemo na jedan način i u petak, 1. prosinca kada će se u Osnovnoj školi Julija Kempfa održati humanitarni sajam Prilika za sve. To je deveti sajam koji se tradicionalno održava, a na ovaj način smo ga podržali, uključivanjem u program Adventa. Također, to je prvi dan humanitarne akcije „Čaj za maloga zmaja“. Što se tiče službenog dijela otvorenja Adventa, on počinje 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Trgu svete Terezije, nakon večernje svete mise.”

“Potom ćemo se zajedno uputiti prema Parku pod gradom i bivšem atletskom stadionu gdje nas očekuje otvorenje klizališta, koje će svojim nastupom uveličati Požeških mažoretkinja i Plesnog studija Marine Mihelčić, također naša mlada glazbenica Mia Raguž sa svojim nastupom. Zatim će nam nastupiti najmlađe skupine Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar s prigodnim blagdanskim programom, a zatim slijedi koncert Big Banda Požega, odnosno njihovo božićnog sastava okupljenog za tu prigodu, s Brunom Oberan Bošković i Goranom Boškovićem, pjevačem grupe Fluentes.“ – najavila je Mirna Šimunović Svoboda te dodala kako su u program Adventa uključeni Gradsko kazalište Požega, Gradska knjižnica i Gradski muzej Požega, Glazbena škola, Požeški športski savez te brojne udruge koje djeluju na području grada.

Kada je riječ o klizalištu, ono će biti na prostoru bivšeg atletskog stadiona, a cijena ulaznice ove godine iznosit će 1,00 euro.

„Nova je lokacija klizališta, mi smo nastojali na neki način povezati tu priču Adventa na jednom mjestu i to u centru grada. Zato će se taj programski dio s gastro sadržajem održavati u Parku pod gradom, dok se klizalište na prostoru bivšeg atletskog stadiona. Cijena ulaznice ove godine, zahvaljujući Gradu Požegi i Požeškom sportskom savezu, iznosit će 1,00 euro. Također, i ove će godine biti organizirana Škola klizanja za naše najmlađe sugrađane, pod vodstvom profesorice i plesne pedagoginje Ilijane Lončar. Sve pojedinosti o termina Škole klizanja dostupni su na stranicama Požeškog sportskog saveza i Turističke zajednice Grada Požege. Osim škole klizanja, ove godine nam se uključio i Zabavno–rekreativni centar Meraki koji priprema igre na ledu, održavat će se nedjeljom i vjerujem kako će biti zanimljive prvenstveno djeci. Oba programa, i škola klizanja i igre na ledu, bit će besplatne za sve zainteresirane. To na neki način isto može biti motivacija za sugrađane da se pridruže i sudjeluju u toj priči.“ – rekla je Mirna Šimunović Svoboda.

Radno vrijeme klizališta bit će od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine, svakim radnim danom od 10 do 21 sat, a vikendom od 10 do 22 sata. Klizalište će biti zatvoreno na Badnjak, a na Božić će raditi od 16 do 22 sata, dok će na Staru godinu raditi od 10 do 22 sata, a za Novu godinu, odnosno 31. prosinca, radit će od 16 do 22 sata. U novoj 2024. godini i na prvi blagdan, Sveta tri kralja, radit će također od 16 do 22 sata.

U glazbenom dijelu programa održat će se i humanitarni koncert “Silente za malog princa”, a najavljena su još neka imena koja će zasigurno zagrijati Advent u Požegi.

„Moram naglasiti koncert koji radimo u suradnji s Udrugom Mali princ, to je koncert grupe Silente, koji će se održati 22. prosinca, no o tome ćemo još razgovarati i dodatno najavljivati, budući da se radi o jednoj vrlo lijepoj i pozitivnoj priči na koju smo izuzetno ponosni. Od datuma koje bih izdvojila u glazbenom dijelu Adventa, to je svakako 16. prosinca kada nam dolazi Vojko V, zatim 23. prosinca imamo Vesnu Pisarović, 30. prosinca SoulFingers i Mario Petreković Christmas Edition. Uz to, svake nedjelje nas očekuju svirke u Parku pod gradom, tada će nam nastupiti Požeški božićni bend, također će nastupiti i Glazbena škola Požega, 10. prosinca. Vjerujem kako smo popunili prvenstveno dane vikenda raznolikim programima i sadržajima koji će privući brojne generacije ljudi.“ – najavila je.

„Već tradicionalno pripremljen je i Dječji doček nove godine koji će se održati u parku Pod gradom od 18 sati, a koje će i ove godine upotpuniti Gradsko kazalište Požega predstavom iz svoga programa za djecu “Drvo bajki”, a tu je i “odrasli” doček Nove godine uz bend Twist Off od 22,30 sati. Tu je naravno i bogata gastro ponuda s prepoznatljivim blagdanskim delicijama.“ – najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Požege.

“Cijeli program ovogodišnjeg Adventa dostupan je online putem QR koda koji će se moći pronaći na našim letcima, plakatima, kao i na samim lokacijama održavanja adventskih aktivnosti, kao i na službenoj web stranici Turističke zajednice i društvenim mrežama. Također će biti dostupne i adventske knjižnice na brojnim lokacijama u gradu. Pozivam sve da od 2. prosinca poprate brojne sadržaje i od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog programa.“ – poručila je za kraj Mirna Šimunović Svoboda, direktorica Turističke zajednice Grada Požege te pozvala sve da poprate program ovogodišnjeg Adventa u Požegi.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu.