Gospodarstvo

Novi kamion za brže i lakše sakupljanje miješanog komunalnog otpada

27-01-2023 • 14:04
Rva
Komunalcu Požega d.o.o. isporučen je novi kamion za odvoz miješanog komunalnog otpada

Komunalcu Požega d.o.o. isporučen je novi kamion za odvoz miješanog komunalnog otpada. Zapremnina utovarnog prostora je 19 m3 čime će se smanjiti broj odvoza i istovara otpada na odlagalište Vinogradine. Vrijednost kamiona je 207 tisuća eura bez PDV-a, odnosno 270 tisuća eura putem leasinga, uključujući PDV.

“Vozni park Komunalca Požega d.o.o. zahtjeva obnovu jer je dio vozila u lošem stanju. Odlučili smo se za kupovinu suvremenog vozila koje će prije svega olakšati rad našim djelatnicima, ali i omogućiti brže sakupljanje i odvoz miješanog komunalnog otpada. Radnici više neće morati kante dizati rukama, već će se to obavljati automatski, a pražnjenje spremnika trajat će 5-7 sekundi.” – pojasnio je Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o.

“Zbog povećanog odvajanja otpada na kućnom pragu, od 1. ožujka ćemo ukinuti jedan plan odvoza, s pet na četiri. Odlučili smo stoga nabaviti veće komunalno vozilo kako bismo na odlagalište vozili veću količinu otpada odjednom.” – dodao je direktor Lovrić koji je prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom” objasnio sve promjene koje čekaju korisnike u 2023. godini,

“Ovo je vozilo koncepcijski potpuno drukčije od dosadašnjih koje Komunalac koristi. Nadogradnja je austrijske proizvodnje premium razine i predstavlja značajan pomak što se tiče brzine obavljanja posla, uštede na održavanju, ali i uštede goriva za oko 5 posto.” – istaknuo je Hrvoje Rogić, prodajni predstavnik dobavljača, O-K-TEH d.o.o.

Na požeškim će se ulicama novi kamion naći već narednih dana, a odvoz prema novom Planu odvoza miješanog komunalnog otpada kreće 1. ožujka 2023. godine. Korisnici javne usluge sakupljanja komunalnog otpada će letak s novim planom odvoza dobiti uz uplatnice na svoje kućne adrese.

VEZANI ČLANAK

Nova naknada za usluge Komunalca Požega te naglasak na odvajanje otpada u kućanstvu