Gospodarstvo

Još jedno priznanje za Castrum Barrel aged gin dolazi iz Londona

28-03-2023 • 08:03
Rva
„Ovo srebro, ali i sve medalje osvojene u ovih godinu dana, dokaz su kvalitete i velikog truda, no ponajprije nam daju ogromnu odgovornost za dalje."

Itekako su nas obradovali rezultati s jednog od najvećih natjecanja International Wine & Spirit Competition – IWSC, naš Barrel aged vratio se sa svog petog uzastopnog natjecanja ponovno s medaljom, poručili su tako putem Facebooka tvorci Castrum gina.

Barrel aged se okrunio srebrom s visokih 90 bodova.

„Ovo srebro, ali i sve medalje osvojene u ovih godinu dana, dokaz su kvalitete i velikog truda, no ponajprije nam daju ogromnu odgovornost za dalje. Uskoro stiže nešto novo iz naše male destilerije i jedva vam čekamo otkriti o čemu se radi.“ – poručili su.

Više o nastanku Barrel aged gina rekla je Iva Pranjić prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Početkom prosinca na Agronomskom fakultetu u Zagrebu održana je dodjela za proizvođače nagrađenih rakija, likera i gina na 4. Međunarodnom ocjenjivanju. Nakon zlata i srebra u Londonu, najbolje ocijenjen uzorak i šampion bio je Barrel aged gin 2022. destilerije Craft spirits.

„Riječ je o ginu koji je odležavao u hrastovim bačvama, naš gin je odležavao godinu ipo. On se zapravo pravi na vrlo sličan način kao i London dry gin, međutim dodaju mu se začini koji više odgovaraju bačvi. Sadrži tri karakteristična sastojka za Slavoniju koja moramo istaknuti – bazga, dud i vinova loza. Zapravo je poseban jer ima taj malo smokey okus (okus dima) i okus vanilije, koji dobije isključivo iz bačve. Nije ničime bojan, sve što dobije, dobije iz bačve. Ljudi kad dođu kod nas misle da je riječ o viskiju, jako je moćan – ili ga volite ili ga ne volite. Može se pomiješati s tonikom, no nama je to grijeh i dovoljno je razrijediti ga s kockicom ili dvije leda“ – otkrila je Iva.

„Barrel nam je limitiran, izlazi svakih pola godine u 350 boca, prva je bila nulta serija.”

“Sada nam ide prva serija gdje je svaka boca gravirana i točno vidite koju ste od tih 350 boca kupili. Nama je zapravo nekako kompletna proizvodnja na nekakvih 7 tisuća boca, prošle godine smo završili s nekakvih 3 tisuće. Porasli smo za duplo, no ne želimo rasti jako progresivno, volimo jesti onoliko kolača koliko nam stane u usta.” – rekla je Iva.