Scena

[FOTO] TS Ringišpil gostovali u emisiji Zlatne žice

10-05-2023 • 08:32
Rva
Zahvaljujemo dečkima iz Ringišpila na gostovanju i odličnoj atmosferi, a vi pogledajte kako je to izgledalo u emisiji Zlatne žice.

Emisija Zlatne žice ima najdužu tradiciju od svih emisija u programu Radija Vallis Aurea. Kroz desetljeća je bila oaza tamburaške glazbe, bez obzira na glazbene trendove koji su vladali od devedesetih naovamo. U novu 2023. godinu ušli smo s novim iskorakom, a to su mjesečna gostovanja tamburaških sastava uživo u radijskom programu, uz prijenos na Facebook stranici Radija Vallis Aurea. Prvi gosti bili su TS Paori, dok su nam mjesec dana nakon njih u goste došli tamburaši TS Ambar iz Novske. Još jedan veliki iskorak napravili smo gostovanjem u Muzeju bećarca u Pleternici kada su nam u emisiji svirali TS Satir. Prijenose uživo su do sada pogledale tisuće gledatelja, što nas raduje i motivira da nastavimo s projektom.

U svibanjskom izdanju emisije uživo tamburali smo uz Tamburaški sastav Ringišpil.

Otkrili su nam kako dolaze iz mjesta Slakovci pokraj Vinkovaca, te da su nekad bili “Mlade baje”, ali 2010. godine u suradnji sa svojim tadašnjim menadžerom Stankom Šarićem, mijenjaju svoj naziv u Ringišpil. Javnosti postaju poznati u rujnu 2011. godine nakon objave singla “Sjeti me se, sjeti” koji objavljuje Croatia Records. Osim klasičnih tamburaških instrumenata bend koristi električne instrumente i bubnjeve, a sve kako bi se približili mlađoj publici. Njihova suradnja s pjevačem Željkom Samardžićem na pjesmi „Jesenja balada“ ih je zasigurno upoznala s većim brojem publike, a svim slušateljima i gledateljima emisije Zlatne žice odsvirali su svoje autorske pjesme i naravno bezvremenske slavonske hitove. Kako to uvijek i biva, sve se završilo bećarcem, a ovo gostovanje smo također odradili u Muzeju bećarca u Pleternici. Za sve one koji nisu bili u mogućnosti pratiti emisiju uživo, ona je dostupna na našoj Facebook stranici, a pjesme ćete moći poslušati i na Youtube kanalu Bećarluk.

Zahvaljujemo Tamburaškom sastavu Ringišpil na gostovanju i odličnoj atmosferi, a vi pogledajte kako je to izgledalo u emisiji Zlatne žice.